hoi

'In elk leven moet er wat regen vallen!' (wedstrijdverslagen 2&1)

Anna Vermeer

12-10-2020

Reageer

‘In elk leven moet er wat regen vallen’

Ons tweede en eerste reisde deze zaterdag af naar het blauwe Dindoa in Ermelo, waar we natuurlijk allebei zouden gaan strijden voor de punten. De voorbereiding van het tweede startte vrij typisch: met Zoé Fransen die te laat was. Nu zal je misschien denken: ‘komt Zoé echt zo vaak te laat?’ Het antwoord daarop is ja, al moet ik toegeven dat het de laatste tijd meevalt. Maar goed, er is altijd tijd genoeg om te laat te komen toch? Gelukkig was Niels zo lief om haar op te halen en kon het tweede toch compleet naar de wedstrijd toe. Jelle stond vandaag in de basis, Marnix speelde namelijk bij 1. In de poule van het tweede gaan de verschillende ploegen vrij gelijk op, dus er was genoeg kans om de twee punten mee naar Leusden te nemen! Zoals jullie vorige week konden lezen was teammanager Niels erg kritisch over de spelers die op de achtergrond bleven en weinig tot niet voorkwamen in het verslag, de grote vraag is: zal dat deze week anders zijn? Let’s find out.

Dindoa opende de wedstrijd met een goal vanuit de heren, waarna Jelle reageerde met een heerlijke doorloopbal. Applausje waard, want deze jongen staat vanuit de A1 gewoon te knallen in 2 en scoort ook nog eens het eerste doelpunt van onze ploeg! Ook Matthijs kwam lekker aan schieten toe en prikte een doelpuntje mee. Dindoa kwam op dreef en overrompelde ons met vier doelpunten op rij, waarna er een score van 6-2 op het scorebord stond. Gelukkig kwam de energie bij ons naar boven en kwamen we met mooie schoten van Rico, Martijn, Quinty en Lilian terug tot 7-6. Aan de inzet die we toonden lag het niet, want de ploeg stond als geheel lekker te ballen. Na een actie naar binnen creëerde Quinty een strafworp, die ze zelf mooi afrondde. Ook Jelle maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, waardoor we met een stand van 10-8 de rust ingingen.

In de rust begon het helaas wat te druppelen… De paraplu’s werden erbij gepakt en de jassen aangedaan tegen de kou. Zoé werd door de reservebank nog even toegesproken dat ze meer dreiging mag vormen in het veld (want dat kan ze!!), waarna de ploeg vol zelfvertrouwen het veld weer instapte. Matthijs zette met zijn doelpunt weer een stap richting de gelijkmaker, hij legde de bal mooi met één hand in de korf. Dindoa reageerde met twee schoten, waarna Rico een mooie korte kans kon afmaken.Ook Jantine was opgelucht toen zij een doelpunt meepakte en de stand 12-11 maakte, een belangrijke! Het team stond te bikkelen om keihard te vechten voor de winst. Vooral mijn complimenten voor alle vier de dames, die stonden te strijden in de verdediging en ook nog eens een hoop rebound/onderscheppingen veroorzaakten. Door weer een doelpunt van Rico, vervolgens een strafworp van Zoé en een actie naar binnen van Matthijs kwam het tweede tot 13-14! De voorsprong was voor ons, maar nu was het de taak om deze te behouden. Tot onze grote spijt lukte het niet om dit vast te houden en liep Dindoa uit naar 19-14. Onze junioren Lina en Peter Jan mochten nog wat speelminuten maken, waarin PJ zelfs een goaltje maakte na een heerlijke actie. Terwijl het steeds harder begon te regenen eindigde de wedstrijd uiteindelijk met 19-15 verlies. 

Ondanks dat het niet lukte om de punten mee naar Leusden te nemen vind ik dat er wel degelijk gezegd mag worden dat de ploeg echt een goeie wedstrijd heeft gespeeld. Iedereen werd betrokken in het spel en ook iedereen heeft laten zien waar ze goed in zijn! De mannen hebben prachtige goals gemaakt, maar vooral de vrouwen hebben zaterdag iets neergezet waar ze trots op mogen zijn. Ze zijn meer aan scoren toe gekomen en hebben strak verdedigd, waardoor de dames van Dindoa heel weinig hebben kunnen scoren. Dus houd dit vol!

Doelpuntenmakers: Rico (3), Matthijs (3), Quinty (2), Jelle (2), Martijn (1), Lilian (1), Zoé (1), Jantine (1), Peter Jan (1).

 

Na de wedstrijd van 2 startte de wedstrijd van 1. De bizarre weersomstandigheden van afgelopen zaterdag zullen de meesten van jullie niet ontgaan zijn, ons eerste kwam het veld aflopen alsof ze meerdere keren achter elkaar de ‘Ice bucket challenge’ hadden gedaan… De mensen thuis zullen enorm gelachen hebben om hoe de spelers bibberend in het veld stonden, aangezien zij heerlijk vanuit huis de wedstrijden konden volgen via de livestream. Maar ik kan jullie vertellen, ook voor de cameraploeg was het geen pretje!!

Deze week zagen de teams er weer iets anders uit: door afwezigheid van Bart speelde Marnix in 1, maar dit is hij ondertussen wel een beetje gewend gok ik. Zaterdagochtend stond het zonnetje nog heerlijk te schijnen en was er geen vermoeden van de zware hoosbui die ‘s middags zou plaatsvinden. Zelfs tijdens de wedstrijd van het tweede leek er niet meteen sprake van de enorme regenbui die we later wel mochten ervaren. Echter viel dit zwaar tegen en heeft het de hele wedstrijd van Dindoa 1 tegen Antilopen 1 pijpestelen geregend! Deze regen zorgde voor veel ongemak: paraplu’s langs de lijn, doorweekte kleding, een volle dugout, een glibberige bal en kou. 

Ons eerste liet zich daar niet door meeslepen en opende de wedstrijd met een 0-2 voorsprong door een heerlijke actie naar binnen van Jorg, die direct als een speer uit de startblokken kwam, en een zuiver schot van Esther. Ook de tegenstanders merkten op dat Jorg wel heel veel zin had in deze wedstrijd en wisselden na minder dan twee minuten al van tegenstander. Lekker bezig Jorg. Door het matige weer bleven de doelpunten lang weg en kwam Dindoa tot een 3-2 voorsprong, terwijl dit eigenlijk niet had gehoeven. Gelukkig reageerden wij met de gelijkmaker van onze Jorg Costa en knalde Iris daar een mooi doelpuntje achteraan  waardoor de score 3-4 werd. Het Costa duo was deze wedstrijd echt leuk om te aanschouwen, alleen komen er hopelijk voortaan meer doelpunten uit voort! Dindoa kon vervolgens drie keer achter elkaar scoren, waardoor de ploegen met 6-4 tussenstand de rust in gingen. 

Terwijl het tweede als bikkels in de regen stonden in te schieten kon het eerste binnen een beetje opwarmen voor de tweede helft. De cameraploeg wisselde van shift (bedankt Peter Jan!!!), dus we konden er allemaal weer tegenaan. Na de rust mocht Quinty voor de tweede keer deze wedstrijd warmlopen en ook Matthijs was aan de beurt. Hij deed dit echter in stijl: met een paraplu boven het hoofd. 

Door de gladde bal werden de passfouten in de tweede helft steeds erger en mislukte hierdoor een heleboel aanvallen. Dindoa opende de score in de tweede helft, 7-4. Quinty werd ingezet op de plek van Anouk en kort daarna scoorde Sanne en maakte de stand 7-5. Vervolgens heeft het vak van Hans als bikkels staan verdedigen, waardoor aan de overkant Rens de gelegenheid kreeg om de 7-6 erin te knallen. We gingen de goede kant op, dus niet verzwakken maar doorgaan nu! Dindoa maakte met een schot vanuit de heren de 8-6, maar er was nog niks aan de hand. Met nog 15 minuten te spelen ging Iris na een poging tot scoren door haar enkel en kon ze helaas niet verder spelen :( . Anouk werd op haar plek ingezet en maakte direct haar eerste doelpunt van de wedstrijd, 8-7! Het was heel mooi om te zien hoe het team opbloeide en samen sterk stond om die overwinning te behalen. Matthijs werd nog ingewisseld en probeerde naast Hans nog een doelpunt te creëren uit een goeie dubbel, maar helaas lukte dit niet… Dindoa maakte de 9-7 en de tijd begon te dringen… Zoé werd in het veld gebracht voor Anouk en Jelle werd ingezet op de plek van Hans, waarna er in de laatste minuut een ongelukkige botsing plaatsvond tussen Jelle en zijn tegenstander. Hierdoor ontstond er protest en de wens voor een rode kaart vanuit Dindoa. Gelukkig zag de scheids goed dat dit natuurlijk helemaal niet met opzet was, maar kregen we wel een (terechte) strafworp tegen. Deze werd jammer genoeg netjes afgemaakt, waardoor de eindstand 10-7 werd.

Net als vorige week is dit voor ons weer een wedstrijd met weinig doelpunten en slechte weersomstandigheden. Toch wil ik wel afsluiten met een positief punt, want ik vind dat jullie echt als een eenheid op het veld stonden. Want ‘wat heb je nou liever? Eén goed 8-tal of 8 goeie 1-tallen?’ Ik zou willen afsluiten met ‘tot volgende week bij de livestream!’, maar het is natuurlijk nog maar de vraag of het wedstrijdseizoen door mag gaan. Dus dan maar zo: tot snel!

Doelpuntenmakers: Jorg (2), Esther (1), Iris (1), Sanne (1), Rens (1), Anouk (1)

(Anna Vermeer)
10-10-2020

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×