hoi

Update 07/04/2020: Corona-maatregelen en besluit KNKV einde zaal en start veld

Laura Honders

07-04-2020

Reageer

bericht 7 april

Het KNKV kwam vandaag met de langverwachte update over het verloop van het veldseizoen en de afwikkeling van het zaalseizoen voor het wedstrijdkorfbal. Samenvattend:

Lees hieronder meer.

- Wordt het veldseizoen beschouwd als niet gespeeld, omdat meer dan de helft van het seizoen niet gespeeld kan worden. Hierdoor zijn er geen kampioenen of degradanten.

- Voor de zaal geldt dat bij het wedstrijdkorfbal de huidige stand de eindstand is, en vindt overeenkomstig de geldende promotie-degradatieregeling promotie en degradatie plaats. Over de precieze gevolgen voor alle teams volgt op korte termijn informatie.
- Voor de slotfase van de Korfbal League, Hoofdklasse en Topklasse Dames wil het Bondsbestuur de mogelijkheid openhouden om play-offs, play-downs en finales te kunnen spelen - in welke vorm dan ook. Dit besluit wordt definitief genomen naar aanleiding van het eerstvolgende besluit van het kabinet in de week voor 28 april.

Jullie kunnen de volledige update lezen op de website van het KNKV: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates

 

bericht 17 maart 2020


Na een aantal dagen van overleg heeft het KNKV in navolging van de verscherpte maatregelen, waaronder sluiten van scholen en kinderopvang en sportscholen, het besluit genomen alle nog geplande wedstrijden in de zaalcompetitie af te gelasten. Het wedstrijdkorfbal moet nog worden afgewikkeld, over de wijze waarop is het KNKV nog in beraad.

De veldcompetitie zal niet eerder dan 17 april van start gaan. Wanneer wij de draad op het veld oppakken, staat nog open. Hierover volgt tzt een update.

Dit alles is terug te lezen op: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates

Bij herhaling, mocht je een vergadering willen beleggen in de kantine, of gepland onderhoud willen verrichten, doe dit dan graag in overleg door Michel Lerou (voorzitter@antilopen.nl) hiervan op de hoogte te stellen. Het naleven van deze richtlijn door de leden onderstreept het bestuur bij deze. Spontane initiatieven die op onze sportaccomodatie plaatsvinden zijn niet toegestaan.

bericht 15 maart 2020

Als reactie op de zojuist gehouden persconferentie door minister Slob en minister Bruins, waarin werd aangekondigd dat alle scholen en horeca per direct haar deuren moeten sluiten, scherpen ook wij als korfbalvereniging onze maatregelen aan.

Als bestuur kondigden we afgelopen donderdag al aan dat er geen wedstrijden, trainingen of andere activiteiten op onze sportaccommodatie zouden plaatsvinden tot en met 31 maart. Deze termijn wordt, in lijn met de aangescherpte maatregelen van het kabinet, verlengd. Er zullen geen (korfbal) activiteiten plaatsvinden tot en met 6 april

Ook zal onze sportclub en kantine gesloten zijn, net als cafés, restaurants en andere sportclubs, tot en met 6 april. Mocht je een vergadering willen beleggen in de kantine, of gepland onderhoud willen verrichten, doe dit dan graag in overleg door Michel Lerou (voorzitter@antilopen.nl) hiervan op de hoogte te stellen.

Met de SNO zijn we in nauw overleg over de gevolgen voor hun bedrijfsvoering. Zodra hier duidelijkheid over is, delen we dit indien relevant voor ons.

Mocht er een update komen vanuit het KNKV omtrent de gevolgen voor het zaalseizoen door de genomen maatregel om de wedstrijden af te gelasten danwel over de opstart van het veldseizoen, houden we jullie uiteraard op de hoogte. De eerste veldtraining en aankondiging hieromtrent laat dus nog even op zich wachten tot nader bericht.

Geplande oefenwedstrijden op zaterdag 4 april komen hiermee te vervallen.

Bij twijfel, schroom niet en bel Michel danwel stuur een mail.

 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×