hoi

Antilopen Lancyr/ Deelen overrompeld door Haagse bluf.

Jantine Treurniet

08-03-2020

Reageer

Zaterdag stonden twee spannende wedstrijden op het programma. Het eerste nam het vanaf de vijfde plek op tegen Achilles op de vierde plek. Het tweede strijdt nog tegen degradatie. Achilles kan hierin een belangrijke factor spelen. Winst zou betekenen dat het tweede rustig de wedstrijd tegen Nova kan beginnen.

 

Het tweede maakte met een hoop vechtlust, de hoop op een mooie wedstrijd, helemaal waar. Met een terugkerende Matthijs Verhoef, kon het ook niet anders. De wedstrijd begon echter niet zoals gehoopt. Al snel kwam het tweede met 4 punten achter te staan en de eerste helft werd er verder achter de feiten aan gelopen. Een wonder was nodig om de achterstand na de rust nog recht te trekken. Er is nog steeds onduidelijkheid over wat er precies gegeten is in de rust, maar na de rust kwamen ze sterker terug dan ooit. De teamspirit was helemaal terug en het tweede gaf ons een wedstrijd waardoor de reis naar Den Haag niet voor niks was geweest. Met een debuut voor Femke van der Werf, op de leeftijd van 14 jaar, kwam creativiteit weer terug in het spel.  Zonder het zelf door te hebben stonden onze toppers opeens nog maar twee punten achter. Door een belangrijke treffer kwamen ze met een punt verschil te staan. Toen ook dit gat werd gedicht kon ons geluk niet op. Jammer genoeg werd de 21-21 niet beloond. Vlak voor de laatste minuut scoorde Achilles met een mooi schot de 22-21. Waardoor de punten jammer genoeg niet mee naar huis werden genomen. Maar er is een wedstrijd neergezet die onverwacht erg spannend was.

Na deze wedstrijd begon ons vlaggenschip aan de wedstrijd. Met het fysieke spel dat Achilles speelde, moest de beuk erin. De eerste minuten begonnen gelijk spannend. Het vak van Rens, Jorg, Esther en Jantine wist de korf maar liefst 6 keer te raken, waardoor het na tien minuten 6-6 stond. Het vak van Bart, Hans, Iris en Anouk kwam wat langzamer op gang waardoor het eerste een beetje bleef hangen. Achilles liep uit, en het geloof in eigen kunnen verdween een beetje. Esther werd van vak gewisseld met Anouk, waardoor beiden vakken wat meer op gang kwamen. Rens en Jorg hadden hun heren volledig in de spreekwoordelijke broekzak. De tegenstanders knipperden even met de ogen en met mooie acties kwamen Rens en Jorg er langs Jammer genoeg mocht dit in de eerste helft niet baten. De rust werd aangevangen met 10-9. Een spannende tussenstand die nog vele kanten op kon. Door een paar slimme wissels aan de kant van Achilles, werd het voor ons eerste lastiger om te scoren en aanvallend kwamen er van de kant van Achilles een paar mooie goals.  Na de rust werd het voorbeeld van het tweede helaas niet gevolgd. Met Marnix op de plaats Hans, vielen er weer wat goaltjes. Echter liep Achilles uit tot een tussenstand van 22-16. Irene wist dat er iets moest gebeuren, want zoals het tweede had laten zien kan je nog tot het laatste moment terugkomen. Hans kwam terug in het veld, en Bart mocht even uit gaan rusten en zo kwamen ze weer terug tot 26-23. Het mocht jammer genoeg niet meer baten, er moest uiteindelijk genoegen worden genomen met 27-24. Hierdoor bleef onze selectie geheel puntloos achter in Den Haag en moest men zonder een enkel punt huiswaards keren. 

Rens (9), Bart (5), Anouk (3), Marnix (3), Jorg (2), Hans (1), Jantine (1)

Volgende week zaterdag speelt de selectie thuis. Een belangrijke tweestrijd tegen Nova die zowel bij 1 als 2 gewonnen kunnen en moeten worden. Het tweede speelt op het gebruikelijke tijdstip 18:00 uur en het eerste om 19:30 uur. Wij hopen iedereen in vele getalen te zien op de tribunes. Vooral bij uit-wedstrijden merken wij hoe belangrijk jullie support voor ons is. En tegen Nova is al jullie support keihard nodig! 

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×