hoi

Antilopen Lancyr / Deelen behaalt zwaarbevochten punt.

Alice Langenberg-v.d. Wilt

16-02-2020

Reageer

Door vorige week in Nijmegen van Noviomagum te winnen (18-19) kwam onze ploeg op 10 punten, waarmee een grote stap richting lijfsbehoud in de eerste klasse is gezet. Afgelopen zaterdag stond de zwaarbeladen derby tegen Mia op het programma. Het was vooral voor de Amersfoorters, die 5 punten bij elkaar hadden gesprokkeld, dan ook een cruciaal duel. Sporthal Buiningpark was tot de nok gevuld. De supportersvereniging, die sprak over "the battle of 033", bracht het publiek door het ritmisch getrommel direct al in een opgewonden stemming. 

Door Menno Langenberg.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd het duidelijk dat MIA met een missie naar Leusden was afgereisd, namelijk het meenemen van de twee punten. 

In de eerste fase van de wedstrijd vertaalde zich dat overigens niet in het scoreverloop. Na 20 minuten stond het namelijk 5-5.

In het restant van de eerste helft toonden de gasten zich wat schotvaardiger en bleek vooral het vak van Rens, Jorg, Esther en Ruth moeilijk de korf te vinden. Dit vak bleef, hoewel dat niet tot doelpunten leidde, volharden in het aanvalsspel waarbij het “oplossen onder de korf” nagenoeg constant wordt toegepast. Een dergelijke spelwijze is, los van het feit dat dit voor het publiek niet echt aantrekkelijk is, nogal voorspelbaar. Als blijkt dat een dergelijke tactiek niet efficiënt is zou overgestapt moeten worden naar een meer dynamisch spel, waarbij de spelers elkaar door combinatiespel in scoringspositie weten te brengen. Een mooie uitdaging voor de beide coaches, Joyce en Irene,  om de spelers een dergelijk “plan B” beter te kunnen laten uitvoeren.

Onder de gegeven omstandigheden was de ruststand van 10-14 in het voordeel van MIA dan ook verdiend en zeker niet geflatteerd.

In de tweede helft deed onze ploeg er een schepje bovenop en kroop het langzaam maar zeker naar MIA toe. De druk op de Amersfoorters nam daardoor toe, als gevolg waarvan zij enigszins verkrampten en minder makkelijk tot scoren wisten te komen. Het vak met Bart (7 doelpunten), Richard (4 doelpunten), Ruth en de in de rust voor Iris ingevallen Sarah bleef productief, waardoor het uitzicht op een goed resultaat bleef bestaan.

Met nog tien minuten te spelen, bij de stand 15-17,  werden Jorg en Rens, om de ploeg wat meer aanvullende impulsen te geven, gewisseld voor Patrick en Joost. Deze opzet slaagde, ondanks dat beide heren aanvankelijk nogal geforceerd op jacht naar een doelpunt gingen. Patrick maakte van afstand 16-17 en na een doelpunt van Anouk vijf minuten voor tijd kwamen we eindelijk op gelijke hoogte: 18-18.

Het in ruime mate “meegereisde” publiek van MIA veerde op nadat hun ploeg twee minuten voor tijd door middel van een afstandsschot op 18-19 was gekomen.

Joost bleef gelukkig kalm en trok de stand met een heerlijke doorloopbal weer gelijk: 19-19.

Met nog 40 seconden te spelen kwam de bal nog een keer in ons aanvalsvak, maar door onnodig balverlies werd niet meer tot schot gekomen.

Tot opluchting van het thuispubliek trof de laatste schotpoging van MIA geen doel, zodat de wedstrijd in een remise eindigde, hetgeen voor MIA in de strijd tegen degradatie uiteraard geen zoden aan de dijk zet.

Conclusie:

Na een lauw begin toonde onze ploeg zoals vanouds in de tweede helft weer de benodigde vechtlust.

Gekeken naar de gehele wedstrijd was de einduitslag verdiend. Ik wil daarbij nog wel opmerken dat het door beide teams vertoonde spel kwalitatief niet goed, misschien wel een beetje karakteristiek voor een degradatieduel, was. De scheidsrechter speelde wat dat betreft ook een rol. Enerzijds liet hij het nogal fysieke spel van MIA vaak onbestraft en gaf hij MIA bij twijfelgevallen (te) vaak het voordeel van de twijfel. Anderzijds was het opvallend dat de scheidsrechter de voordeelregel nauwelijks toepaste. Mede daardoor was er sprake van een nogal rommelig spelbeeld, waarbij ik opmerk dat een en ander niet van invloed is geweest op einduitslag.

De eerstvolgende wedstrijd wordt op 7 maart in Den Haag tegen Achilles gespeeld. Daarna volgt op 14 maart de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze Nova. Handhaving kan dan, voor zover niet eerder gebeurd, gerealiseerd worden.

 

Reacties

André Dielissen 17-02-2020

Anouk maakte 17-18. Richard smeet daarna de 18-18 er in.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×