hoi

Antilopen/Lancyr Deelen (nog) niet opgewassen tegen doorgewinterd DOS.

Alice Langenberg-v.d. Wilt

20-10-2019

Reageer

Zonder de geblesseerde Sjors trad Antilopen/Lancyr Deelen afgelopen weekend aan tegen het op de derde plaats staande Dos.

Na de teleurstellende nederlaag vorige week tegen TZ (14-10) was het voor onze ploeg zaak de draad weer op te pakken.Hekkensluiter ASVD is nog puntloos, maar TZ kwam vorige week op een totaal van 4 punten, terwijl wij dus op 5 punten zijn blijven steken.

Invaller Jorg gaf in de tweede minuut al zijn visitekaartje af door met een mooie doorloopbal de openingstreffer voor zijn rekening te nemen.

Gedurende de eerste 20 minuten was Antilopen de “bovenliggende partij” wat resulteerde in een verdiende 7-4 voorsprong. Het baltempo was hoog, de combinaties verliepen vloeiend en de rebound was goed verzorgd. Tygo strooide opnieuw met een aantal splijtende passes en Rens ontpopte zich wederom als de beste speler aan de zijde van Antilopen. Ook onze dames waren gedurende deze periode verdedigend opgewassen tegen het sterke dames viertal van de ploeg uit Westbroek. Daarnaast onderscheidde Esther zich door haar spelverdelende kwaliteiten  in de aanval.

In de laatste 10 minuten voor de rust kreeg het vak met Bart, Tygo, Anouk en Anna het in aanvallend opzicht lastig. Bart werd door zijn directe tegenstander aan banden gelegd en zijn vakgenoten konden zijn scorende rol helaas niet overnemen: ruststand 8-10 .

Na de theepauze was Dos de betere ploeg. Van doorslaggevende betekenis was dat Dos ons in de rebound, zowel in aanval als de verdediging, aftroefde en dus veel meer schotkansen kreeg. Omdat Bart te maken had met een echte “klever” (uiteindelijk scoorde hij toch nog 5 keer) werd er te vaak, en zonder dat de afvang verzorgd was, geforceerd tot schot gekomen. Desondanks bleek onze ploeg aanvankelijk in staat de gasten bij te houden (11-12 in de 40e minuut). Op een gegeven moment ging het schotpercentage van de Westbroekers omhoog, wat na 50 minuten resulteerde in een onoverbrugbare 11-18 achterstand. Daarbij moet verder opgemerkt worden dat onze dames in de tweede helft hun tegenstandsters meer ruimte gaven om tot schot te komen. De Dos dames scoorden in totaal 10 keer (50%), waarvan verreweg het grootste deel van afstand. Met andere woorden, Dos heeft een uitgebalanceerde ploeg en is wat betreft scorend vermogen niet, zoals onze ploeg, afhankelijk van 2 of 3 spelers.

De door Irene en Joyce aangebrachte wijziging in de opstelling (verhuizing Esther en Bart naar andere vak) bleek een goede zet maar kwam te laat om de opgelopen achterstand nog recht te buigen, waarbij opgemerkt moet worden dat Dos in de eindfase van de wedstrijd de teugels enigszins liet vieren: eindstand 16-20.

Conclusie: het spel gedurende de eerste 20 minuten was meer dan prima verzorgd en niets op aan te merken.

De kunst is om daar op voort te borduren en het vertrouwen te krijgen dat dit niveau ook gedurende een hele wedstrijd kan worden gehaald.

Hekkensluiter ASVD is nog steeds puntloos en TZ verloor dit weekend van Wit Blauw (18-15) en blijft dus op 4 punten staan.

Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Dos Kampen dat met 6 punten een plek boven ons staat. Thuis werd deze ploeg met fantastisch korfbal door ons van de mat geveegd: 21-14. Ik durf het bijna niet meer te zeggen en wil onze ploeg uiteraard niet te veel onder druk zetten, maar ook dat is een “4-puntenwedstrijd”.

Menno Langenberg

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×