hoi

Antilopen/Lancyr Deelen boekt belangrijke zege

Alice Langenberg-v.d. Wilt

29-09-2019

Reageer

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter ASVD (0 punten) op het programma. Ondanks het stormachtige herfstweer maakte Sjors al na 18 seconden met een afstandsschot de openingstreffer. De gasten uit Dronten waren kennelijk niet onder de indruk want na 28 seconden was de stand alweer gelijkgetrokken.

Door: Menno Langenberg

Vervolgens ontspon zich voor wat betreft het scoreverloop een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij Antilopen/Lancyr Deelen wel technischer en attractiever korfbal liet zien. Vooral het vak met Sjors (5 doelpunten), Rens, Esther en Sanne onderscheidde zich door schitterende combinaties. Het was werkelijk een lust voor het oog om te zien op welke wijze Rens als een soort “motorolie” fungeerde en Sjors zich ontpopte als koele afmaker. Het enige punt van kritiek dat ik kan bedenken is dat we, ook gelet op de vele schotpogingen, er in de eerste helft niet in slaagden afstand van de gasten uit Dronten te nemen: ruststand 9-8.

In de tweede helft had vooral het vak met Bart, Tygo, Anna en Anouk het moeilijk om tot scoren te komen. Dat hield uiteraard ook verband met de harde wind, maar was ook het gevolg van het feit dat er in de aanval te gehaast werd gespeeld en te snel, soms zonder dat de afvang was geregeld,  tot schot werd gekomen. Ook het vak van Rens liep na de thee minder soepel en verzuimde de vele schotkansen te verzilveren. Het logische gevolg was dan ook dat het in de tweede helft eveneens moeilijk tot scoren komende ASVD hoop bleef houden op een goed resultaat.

In het laatste kwartier van de wedstrijd was het moeilijk te voorspellen welke ploeg aan het langste eind zou gaan trekken. In die periode ging ASVD iets meer druk op de “ballijn” zetten. Hoewel ons aanvalsspel daardoor minder vloeiend ging lopen was het opvallend dat onze jonge ploeg in die mindere fase niet van slag raakte en redelijk stoïcijns bleef spelen. Een paar minuten voor tijd maakte Bart, “uiteraard” met 1 hand, door middel van een schitterende “lay-up” een belangrijk doelpunt dat ASVD als een mokerslag trof: 13-11. Even later zette Rens de gasten met een vergelijkbaar doelpunt opnieuw op 2 punten: 14-12.

In de slotfase verzuimde onze ploeg de wedstrijd rustig uit te spelen en maakten we het ons, door veel balverlies, onnodig moeilijk in de aanval. ASVD slaagde er daardoor in de aansluitingstreffer te maken (14-13)  maar op het moment dat de bal  nog een laatste keer in hun aanvalsvak kwam floot de scheidsrechter tot opluchting van het publiek af.

Conclusie: fantastische eerste helft, waarin we normaal gesproken afstand  hadden moeten nemen, gevolgd door een mindere tweede helft, waarin vooral het vak van Bart moeite had de korf te vinden en we in de slotfase door veel balverlies onnodig in de problemen kwamen.

Compliment: ons team straalt spelplezier en eenheid uit en, zoals eerder door mij al aangegeven, hebben we een jonge talentvolle ploeg met groeipotentie die op sommige momenten attractief en technisch goed verzorgd korfbal laat zien.

Tussenevaluatie: na 4 speelronden hebben we 5 punten, waarmee we de 4e plek bezetten. Prima (tussen)resultaat uiteraard en handhaving in de overgangsklasse lijkt haalbaar, maar laten we de huid van de beer niet te snel verkopen…

Reacties

André Dielissen 30-09-2019

Vak met Sjors, Rens, Esther en SANNE

Alice Langenberg-v.d. Wilt 30-09-2019

De secretaresse heeft het aangepast

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×