hoi

Komkommertijd – update project Match & Work

Eline Huijzendveld

24-07-2019

Reageer

Zomertijd, altijd een moment van welkome rust in de organisatie van onze club. Niet dat er in de zomer geen dingen te doen zijn, in tegendeel. De Technische Commissie is druk met de nieuwe teams welke moeten worden ingedeeld en aangemeld bij de bond en de ledenadministratie is druk bezig om alle mutaties te verwerken. Daarnaast draait momenteel onze transitiegroep ook nog op volle toeren.

Zelf vind ik die “vrije zaterdagen”, zonder korfbal heerlijk. Want er is meer tijd om dingen te ondernemen of voor wat klusjes in en om het huis. Maar zo aan het einde van de zomer komt dan toch altijd weer het moment dat ik weer verlang naar een gezellige zaterdag op de club.

Project Match & Work
In deze komkommertijd breng ik jullie graag op de hoogte van het Match & Work project. Met dit project ben ik namens Antilopen al zo’n 2 jaar bezig. Door op deze link te klikken kun je meer lezen over de achtergrond, maar in het kort komt het er op neer dat we graag in ons gebouw werkplekken willen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Overdag (tot 14 uur) staat ons gebouw leeg en zien wij ons complex als een mooie kans om juist dan in en om ons pand aan de slag te gaan. Hiermee creëren we een win-win voor zowel Antilopen als de maatschappij.

Subsidie van KNKV
Afgelopen periode hebben wij vanuit het innovatiefonds van het KNKV subsidie ontvangen. Na een pitch bij het KNKV samen met Bert hebben wij deze subsidie toegewezen gekregen. Echt super!

Waarom lukt het niet?
Maar ondanks dat er, vanuit alle hoeken, heel veel enthousiasme is voor dit project, komt het toch niet van de grond. Daarom ben ik de afgelopen tijd een paar maanden wat intensiever aan de slag gegaan om te kijken hoe dit kan. Deze zoektocht pak ik samen met Marita Voogt (voorzitter van LHV) op. Daarbij zijn we op bezoek geweest bij de wethouder (nog steeds enthousiast), we hebben gesproken met diverse raadsleden (vinden het een super initiatief) en zijn we in gesprek geraakt met Stichting DownTown Leusden (waren ook gelijk enthousiast).

Al met al snappen we nu nog steeds niet zo goed waarom het project eerder niet is gelukt, wel hebben al deze gesprekken nieuwe deuren geopend.

Waar staan we nu?
Vanuit de gesprekken met Stichting DownTown Leusden kwam het resultaat dat een aantal zorgaanbieders daadwerkelijk interesse heeft in ons project. Dit wil zeggen dat zij er enthousiast tegenover staan om op onze locatie een vorm van dagbesteding te starten.

Momenteel zijn we in concreet overleg met één van deze zorgaanbieders en gaan we binnenkort kijken op een locatie waar zij al een dagbesteding hebben lopen. Dit is geen sportlocatie, maar het geeft ons wel een goed beeld van het “type” kandidaten (cliënten) en de werkzaamheden welke zij verrichten. Ook geeft het ons een beeld bij de begeleiding die wordt geboden. Iets wat voor ons als Antilopen heel erg belangrijk is, juist omdat dit iets is wat wij als club absoluut niet kunnen en willen bieden; dit moet liggen in de handen van professionals.

Daarnaast zijn we met de SNO (de buitenschoolse opvang die gebruik maakt van ons gebouw) in overleg over het project. We zullen met alle partijen tot een goede samenwerking moeten komen en gelukkig staat maatschappelijk ondernemen ook bij SNO hoog in het vaandel. Wel zijn er vanuit SNO ook belangrijke uitgangspunten om rekening mee te houden in dit project.

Vragen
Helaas kan ik jullie nog niet laten weten wanneer we gaan starten en met welke partij we in overleg zijn. Wel hoop ik jullie snel weer te kunnen voorzien van een update! Als trotse kartrekker van dit project hoor ik graag jullie reacties. Heb je een leuk idee, wil je meedenken of gewoon laten weten dat jij het ook super tof vindt waar wij mee bezig zijn?! Ik hoor het graag!
 

Groet,
Eline Huijzendveld

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×