hoi

Korfbal Clinics: een geslaagd experiment?

André Dielissen

03-03-2019

Reageer

Afgelopen maand vonden voor het eerst binnen Antilopen zogenaamde clinics plaats. Een samenwerking tussen de Selectie en de Jeugd (trainers), onder leiding van PTC (Prestatie Technische Commissie).

Het thema van deze eerste clinics was Verdedigen.

In de sporthal werd door Maarten, vergezeld van enkele selectieleden, het hoe- en waarom duidelijk gemaakt met behulp van een stukje luchtige theorie en interactieve vragen.

 

De eerste vrijdagavond was gereserveerd voor B- en C-jeugd. Er hadden ongeveer 25 kinderen zich aangemeld, en drie reacties voerden de boventoon: Leuk, zwaar en leerzaam. Vooral het één tegen één verdedigen tegen Sanne en Kjell op het eind was voor de kinderen een ervaring op zich.

 

De tweede avond was ingericht voor D-, E- en F-jeugd. Ook hier een 25 tal kinderen die op een iets eenvoudigere wijze dan de oudere spelers de kneepjes van het verdedigen werd bijgebracht.

Ook hier na afloop voldane gezichten en enkel positieve geluiden.

 

Een paar dagen daarna was het de beurt aan de jeugdtrainers. Dit maal niet in de sporthal, maar in de kantine. Maarten had een mooie presentatie samengesteld m.b.t. de theorie, en vervolgens werd de trainers gevraagd om in 3 groepjes (E-F, C-D en A-B jeugd) een drietal ideeën voor trainingen samen te stellen.

  1. Hoe train je spelers dat ze zowel zicht op de bal als op de tegenstander ontwikkelen?
  2. Hoe train je om in balbezit te komen tegen een tegenstander met meer reboundkracht?
  3. Hoe train je spelers om een zuivere tegenstander af te stoppen?

Tenslotte werden de trainingen onderling gepresenteerd en ontstond er een levendige discussie.

Uiteindelijk vonden de aanwezigen het een leerzame avond en stelden voor om dit meermaals te organiseren met wisselende thema’s.

 

De PTC kan zich in deze conclusie vinden en heeft de intentie om tijdens de aankomende voorjaarscompetitie een 2e clinic te organiseren.

Houdt de website en social media in de gaten!

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×