hoi

Nic Laheij; vrijwilliger der vrijwilligers

Karen Schipper

21-09-2018

Reageer

Want dat was Nic; een rasechte lange afstands vrijwilliger. Iemand die jarenlang zijn vrije tijd en hart en ziel in Antilopen stak. Dit soort vrijwilligers hebben we veel bij Antilopen. En daar zijn we trots op. Maar Nic vond dat we die trots vooral ook zichtbaar moesten uitdragen. En daar maakte hij zich hard voor. Eerst als voorzitter, later als lid van allerlei commissies en nog veel later met  zijn ideeën om vrijwilligers in het zonnetje zetten. Vandaag twee weken geleden moesten we afscheid nemen van Nic.

Nic trad toe tot het Antilopenlegioen toen de club nog maar net een 8 a 9 jaar bestond. KC Antilopen was hard groeiende en er moest veel gebeuren. Nic werd in die tijd een van de grondleggers van de structuur zoals deze er nu nog staat. Het duurde dan ook niet lang tot Nic voorzitter werd van Antilopen. Tijdens het 10-jarig bestaan in 1975 mocht Nic dan ook in zijn functie van voorzitter het 150ste lid verwelkomen. 

Nic werd vooral bekend om het feit dat hij zijn standpunten goed verwoordde. Ook als je het niet met hem eens was, wist hij je met zijn enthousiasme en duidelijke visie toch te overtuigen. Verbaal was hij sterk. En dat maakte hem tot een krachtige voorzitter. Goed moest je dan wel opletten dat hij je niet in de maling nam, want ook zijn grappen wist hij als geen ander te verkopen en dan gaf alleen de twinkeling in zijn ogen de waarheid weg. 

Nic wist in zijn periode als voorzitter veel te bereiken en dwong respect af. Zelfs in die mate dat werd benoemd tot erevoorzitter van de club, een grote eer die slechts voor weinig mensen is weggelegd. De rol van erevoorzitter nam Nic serieus. Tot op hoge leeftijd was hij betrokken bij de club en tot de dag van zijn overlijden was hij zeer begaan met de vereniging. Dat werd gewaardeerd, want Nic wist waar hij het over had en hij kon het op een goede manier brengen. 

Zijn korfbalroem gaat verder dan alleen onze vereniging. Nic maakte zich ook zeer verdienstelijk bij  het KNKV, als scheidrechter en later als scheidsrechters beoordelaar.

De vele activiteiten van zowel Nic als Leny zijn uiteraard niet onopgemerkt gebleven. Al jaren wordt de Lanic trofee uitgereikt voor de meest sportieve prestatie buiten de korfballijnen. Aan een vrijwilliger die ervoor zorgt dat juist anderen elke dag kunnen schitteren in het veld. Daarnaast stond Nic aan de bakermat van het Antilopenspeldje waarmee leden van verdienste zichtbaar worden geëerd. Een ander mooi moment was de dag waarop Leny het door vele Nederlanders felbegeerde Lintje kreeg uitgereikt. En natuurlijk is er de Laheij kamer die feestelijk werd geopend door Nic en Leny zelf.  

De familie Laheij is een begrip binnen korfbalvereniging Antilopen door hun nooit aflatende inzet en verantwoordelijkheidsgevoel naar de club. Het  werk van Nic, Leny en Nancy is van een onschatbare waarde geweest voor de club. 

Hoewel we Nic zullen gaan missen is zijn nalatenschap diep geworteld in de cultuur van onze club en zal hij voortleven in onze normen, waarden, hoge organisatiegraad en waardering voor de harde werkers op de achtergrond.

We wensen Leny en haar familie veel sterkte in de komende periode.

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×