hoi

Persbericht over Gigakangoeroedag: Groots opgezette sportdag bij Korfbalclub Antilopen

Marion van Loenen

26-03-2014

Reageer

Leusden - Korfbalvereniging Antilopen gaat donderdag 10 april meer dan 470 kleuters uit Leusden spelenderwijs kennis laten maken met korfbal op een zogenaamde Giga Kangoeroedag. De dag is opgezet als sportdag voor kinderen uit de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs en wordt mede mogelijk gemaakt door 60 vrijwilligers en C1000 Wahle. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat de honderden kleuters, verdeeld over 2 dagdelen, een fantastische kangoeroedag gaan beleven.

 

Korfbal en de overeenkomsten met een kangoeroe
De Kangoeroe Klup is een initiatief vanuit het Koninklijke Nederlands Korfbalverbond (KNKV) en is bedoeld voor kinderen die vier, vijf of zes jaar oud zijn. De kleine korfballers komen trainen op zaterdag en doen spelletjes en oefeningen in het korfbalspel. De naam ‘Kangoeroe Klup’ is gekozen omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien daarom de buidel, een veilige en warme plaats, voor de jongste leden van Antilopen.

Plezier maken onder begeleiding van 40 ROC studenten
Alle kinderen worden door 40 studenten van het ROC Amersfoort begeleid bij de activiteiten en spelletjes. De studenten hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: kleuters op een plezierige wijze kennis laten maken met korfbal, want plezier maken is ten slotte hét sleutelwoord op 10 april.

Meer weten over deze unieke Giga Kangoeroedag? Informatie is te vinden op www.antilopen.nl of aan te vragen via kangoeroe@antilopen.nl

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×