hoi

C1 wint van de koploper PKC C1

Joyce Ockerse-Osnabrugge

09-02-2014

Reageer

Afgelopen zaterdag moest de C1 tegen PKC in Papendrecht.  Dat beloofde een leuke wedstrijd te worden. De thuiswedstrijd was moeizaam geweest omdat PKC veel druk uitoefende en daar hadden we het moelijk mee. Uiteindelijk trokken we aan het kortste eind.  Maar de hele competitie heeft de C1 leuke wedstrijden laten zien en heeft het de top drie heel lastig gemaakt.  We verloren met 1 punt van TOP Sassenheim en met 1 punt vande  nu mede koploper Vitesse.

We gingen eigenlijk met één doel richting Papendrecht, er een leuke wedstrijd van maken en als we een puntje mee zouden pakken was het leuk. Voor de meeste was het de tweede keer dat ze in mochten acteren in de hoofdhal van PKC want twee jaar geleden hadden ze met de D1 er ook gestaan. We begonnen stroef met een strafworp tegen en een rare klutsbal kwamen we met 2-0 achter maar het vak van Tygo, Marco, Zoé en Terra trokken dat gelijk weer recht. En we bleven rustig naar kansen zoeken wat resulteerde in een ruststand van 4-5 voor ons. In de rust hebben Paul en Bart  het vak van Jorg, Niels, Lotte en Hester wat oplossingen aangedragen voor de tweede helft en dat werd gelijk na rust in praktijk gebracht. Niels maakte een mooie korte kans af en 4-6 was een feit. De heer van Marco had het erg moeilijk om Marco te verdedigen en dat werd door het vak goed uitgespeeld. Het score bord gaf 4-8 aan en PKC bracht twee wissels in om het te proberen het tij te keren. Maar gelukkig bleven we goed onze opdrachten uitvoeren en gingen de strafworpen van Tygo en Niels erin. Daar hadden we de afgelopen trainingen nog wat extra aandacht aan besteed. Elke keer als PKC scoorde konden we lekker meescoren. Met als eindstand 8-12. Eindelijk hadden we de winst aan onze kant. We hebben als team een meer dan leuke wedstrijd laten zien. De coaches waren supertrots.  We staan dan misschien derde van onder maar wel met een positief doelsaldo. Dat hebben alleen de top drie teams ook dus we mogen best wel trots zijn.

Nog twee wedstrijden te gaan, we hopen dat we ons plekje kunnen handhaven zodat we in de hoofdklasse blijven. En voor degene die de C1 nog niet gezien hebben 8 maart spelen we om 12 uur thuis en zouden het leuk vinden als de tribune gevuld is met enthousiaste supporters. 

 bord 

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×