hoi

Korfballen in gevaar, pak jij deze kans?

Technische Commissie

15-08-2018

Reageer

Al jaren wordt het verenigingswerk bij Antilopen door dezelfde betrokken mensen uitgevoerd. Gevolg: veel werk wordt door weinigen gedaan. Zo is het ook voor onze Technische Commissie (TC) elk jaar weer een uitdaging om trainers te vinden. Maar nu ontstaat er vooral een probleem binnen de TC, waardoor het organisatorisch regelen van het feit dat we kunnen korfballen, in gevaar komt.

Een paar jaar geleden is de Technische organisatie opnieuw ingericht. In plaats van 1 grote Technische Commissie hebben we focus aangebracht. Zo is er een Prestatie TC, Senioren en Junioren TC en Jeugd TC ontstaan. Alle voorzitters hiervan vormen samen de Algemene TC, zodat de technische visie wel gewaarborgd blijft.

Het probleem dat nu ontstaat is vooral binnen de Jeugd TC aanwezig, want deze commissie is momenteel zodanig beperkte bezet dat de organisatie rond korfballen (trainers vinden, team indelingen, zaaluren organiseren) niet meer geregeld kan worden. En dit is een probleem voor de hele vereniging!

Wij zijn op zoek naar 3-4 enthousiaste leden die de Jeugd TC willen gaan vormen. Wij hebben in het nieuwe beleidsplan met elkaar de ambities uitgesproken om iedereen de mogelijkheid te geven om zich korfballend te ontwikkelen. Tevens is het belangrijk dat we het verenigingswerk met elkaar verdelen en alle werkzaamheden met elkaar oppakken.

We hebben de volgende mooie kansen beschikbaar:

JTC voorzitter – maakt deel uit van de Algemene Technische Commissie (ATC) die 1x in de 2 maanden bij elkaar komt. Doel van de voorzitter is om het korfbal binnen de jeugd afdeling te organiseren. Inzet is ongeveer 4-8 uur per maand. Korfbal technisch inzicht is in deze verenigingsfunctie niet noodzakelijk, vooral coördinatie en overzicht houden is belangrijk.

JTC lid B & C – verantwoordelijk voor de B-C teams (met uitzondering van de B1 en C1). Zorgen voor contact met trainers en ouders, het benaderen van potentiele trainers en samen met de JTC de team indeling samenstellen. 2-4 uur per maand. Enig korfbal technische inzicht is in deze verenigingsfunctie wel belangrijk.

JTC lid D & E – verantwoordelijk voor de D-E teams. Zorgen voor contact met trainers en ouders, het benaderen van potentiele trainers en samen met de JTC de team indeling samenstellen. 2-4 uur per maand. Enig korfbal technische inzicht is in deze verenigingsfunctie wel belangrijk.

JTC lid F & Kangoeroes – verantwoordelijk voor de F teams en kangoeroes. Zorgen voor contact met trainers en ouders, het benaderen van potentiele trainers en samen met de JTC de team indeling samenstellen. 2-4 uur per maand. Enig korfbal technische inzicht is in deze verenigingsfunctie wel belangrijk.

We kijken uit naar jullie reacties, want succes maken we samen!

Reageren kan richting Paul Ockerse (0610149305 of ockerse@gmail.com) of Eline Huijzendveld (0619824483 of E.Huijzendveld@hotmail.com).

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×