hoi

Met het bord op tafel

Gerke Haalboom

16-12-2022

Reageer

Dit was jaren lang een gevleugelde uitspraak voor de zondag. Iedereen wist waar dit voor stond. Een bepaalde vorm van vastigheid. Je wist wat je kreeg. Misschien verheugde je er wel op. Dan was het nog wachten OF jou favourite club wel aan bod kwam. Het was niet zo dat AL de voetbal wedstrijden kon zien op de tv. Met een beetje geluk waren er drie wedstrijden en dan ook nog andere sporten in een uurtje. Op de zondagavond.

Met het bord op schoot.

De betekenis van: Met het bord op schoot, is de laatste jaren toch wel afgenomen. Afgezien van het WK op dit moment heb ik het gevoel dat ik op elk moment van de dag/week/maand/jaar een voetbal wedstrijd kan kijken.

Met het bord op schoot.

Zoals eerder al gezegd, staat dit voor een bepaalde vorm van zekerheid, van entertainment. Net als de zekerheid voor mij op de zaterdag in de wintermaanden. Effe door de kou heen na de zaal. Zelf een wedstrijdje spelen/fluiten/coachen/kijken. Al die andere wedstrijden van onze favoriete club: Antilopen. Niet een uurtje vermaakt worden op de zondagavond, maar gewoon een hele dag…

Met het bord op schoot.

Zoals jaren lang ons vlaggeschip, haar thuis wedstrijden, op zaterdagavond speelden. Even een snelle hap rond 18 uur. Kon soms in de kantine zijn of elders. Ik denk dat er in de kantine keuken een paar borden kapot gevallen zijn. Al dan niet expres. Ik weet het niet, maar wat ik wel weet is het volgende.

Met een gebarsten bord op schoot.

Ik schrok toch wel op de zaterdagmiddag van de eerste thuiswedstrijd van ons vlaggeschip. Als ik toevallig niet even op het programma van de “uitslagendienst” had gekeken. Dan had ik de wedstrijd zelfs gemist. Het eens zo zekere tijdstip van de zaterdagavond was er niet meer. Hlf8. Jaren lang. Het bord onder mijn bestaan van de zatedag was er niet meer. Stuk? Nee. Natuurlijk niet. Wel gebarsten.

Met een gebarsten bord op schoot.

Er word nu toch wel wat van mij verwacht. Pas je aan. Na de eerste schrik en wat na denken maak ik toch maar gebruik van een van mijn eigenschappen. Aanpassen. Gelukkig was ik nog op tijd om de wedstrijd te zien.  Had alleen in de haast niet het geheugenkaartje van de laser mee genomen. Met mijn amateuristische kijk heb ik wel genoten van de spanning in de wedstrijd.

Met een gebarsten bord op schoot.

Wat me vooral positief op viel was het fantastische publiek. Er werd op een positieve manier mee geleefd met de wedstrijd. Ik had er wel een beetje de schrik erin. Ruim twee jaar geen thuiswedstrijden. Hoe zal de opkomst zijn? Beleveing? Ik heb er in ieder geval een positief gevoel aan over gehouden. Misschien is dit laatste dan wel (voor mij) de lijm waar ik na opzoek was. Het positieve gevoel om het gebarsten bord te lijmen.

 

Met een gelijmd bord op schoot.

Net als iedereen worden ook jongeren ouder. Dan gaan ze na de senioren of andere dingen doen. Hulde voor de mannen die soms tot bloedens toe de trommels hebben geteisterd met hun ritmisch geroffel. Bij thuis wedstrijden en soms ook bij uitwedstrijden. Hoe zal dat nu zijn. Ik heb niks geregeld voor de eerste wedstrijd. Maar dan, zoals in de echte natuur. Zijn daar de natuurlijke opvolgers. Kinderen. Ik ga hier geen namen noemen. Bang dat ik er eentje mis. Maar tijdens die eerste wedstrijd waren het even geen kinderen meer. Als ervaren trommelaars sloegen ze erop los. Misschien kwam het ook wel door de suikers….. Als het even stil viel even een zakje drop over de schouders en daar gingen ze weer. Als echte professionals. Daarnaast lieten ze zich verbaal horen. Hun gezang. Het was mijn lijm.

Met het bord op schoot.

De nieuwe aanvangstijden van ons vlaggeschip dat varieert dit jaar tussen 18.00 en 18.30. Check dit elke keer weer. Je wilt niet voor een verrassing komen te staan dat de wedstrijd al is begonnen. Ben je er te vroeg? Helemaal niet erg. Steun ons tweede. Zij kunnen dat zeker gebruiken en waarderen ook uw komst.

Met het bord op schoot.

Een lettelijke betekenis kan ook nu zeer zeker uitkomst bieden. Wil je wel de wedstrijd kijken maar het innerlijke knaagt? In de kantine kan je met een lekkere maaltijd bereid door de keuken crew op schoot de wedstrijd op het grote scherm kijken. Dit kan natuurlijk ook na de wedstijd. Mocht je toevallig toch iets nuttigen (snackje) op de tribune, ruim het even op na afloop. Klinkt zo afgezaagd. Helaas toch even nodig. Als iedereen na afloop even rond kijkt voordat je na de kantine gaat, blijft de tribune een tribune. En geen vuilnisbelt.

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×