hoi

Zaalseizoen - gestart, gepauseerd en afgerond

Michel Lerou

18-04-2022

Reageer

Het zaalseizoen zit erop. De korfballeugue finale in Ahoy is door sommigen van ons bezocht. Met een mooi korfbalspektakel is de zaalperiode definitief afgerond en gaan we weer lekker de frisse buitenlucht in.

Een korte terugblik op de zaal brengt de volgende feiten:

De competitie

Het seizoen is gestart maar door Corona enerzijds gestopt en anderzijds elke week weer puzzelen op positieve tests en het volledig krijgen van teams, afmeldingen op het laatste moment door tegenstanders en soms ook ons zelf. En nadien de planning er weer bij pakken om wedstrijden in te halen. Hierin is een hoop energie gestoken door coaches, invallende spelers en vanuit wedstrijdsecretariaat door Mirjam Brouwer. En dat liep door tot afgelopen 2 weken waarin een aantal ploegen playoffs hebben gespeeld. We hebben het gered dankzij jullie inbreng, meedenken en accepteren dat het andermaal geen normaal seizoen was.

Eindstanden laten zien dat de ene ploeg harder getroffen is door het uitvallen van wedstrijden dan andere ploegen. De stand is daarom soms wat vertekend. Desondanks hebben wij een aantal kampioenen mogen huldigen. Bij de jeugd zijn de F1, de E2, de C2 en de C1 in het zonnetje gezet door Marjan van den Berg-Osnabrugge zoals alleen zij dat kan. Senioren 5 en 6 hebben tevens de hoogste eer behaald en hun eind feestje gevierd. Chapeau voor alle ploegen!

De zaal eindigde voor wedstrijdkorfbal in een playoff fase. Het 1e miste helaas deze boot om tot promotie te komen. De A1 en het 2e wisten degradatie af te wenden over 2 wedstrijden tegen respectievelijk Tweemaal Zes en Odik. Met inbreng van B1 bij de A1 en het 3e bij het 2e is dit gelukt. Een spannende fase met voor coaches en TC te leggen puzzels is daarmee achter de rug. Daarnaast wist het 3e de langgekoesterde wens - die de afgelopen jaren steeds strandde door Corona-maatregelen - om hogerop te komen zelf af te dwingen. Een foutloze competitie gaf het recht tot promotie al, maar ook in de playoffs werd Dindoa 3 tweemaal verslagen. Dik verdiend!

Daarmee hebben we volgend seizoen zowel het 2e als 3e spelen in de reserve 1e klasse.

Het verenigingsleven

De kantine is niet volledig open geweest en het was weer even stoeien met richtlijnen, ruimte en elkaar. Met hulp van de gemeente zijn er frequent CTB controles geweest, een check die we al weer bijna zijn vergeten. Dank dat jullie hebben meebewogen op deze beperkingen.

Dat er weer behoefte was om met elkaar een drankje te nuttigen en gezellige avonden door te brengen, dat is duidelijk geweest. Vorige weekend eindelijk weer een echt ouderwets feest gehouden. Voor de veldperiode is de agenda flink gevuld naast het reguliere korfballen. Hopelijk werkt het weer mee, net als deze dagen, en hebben we vaak een gevuld terras in het vooruitzicht.

Nu Kamp en de GigaKangoeroedag weer in aantocht zijn, wordt het weer als van ouds. Fijne gedachte en hopelijk pakken we met elkaar de lijn weer verder op om er samen iets moois van te maken.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×