hoi

KNKV neemt Corona-besluit: Alternatief programma

Michel Lerou

30-11-2021

Reageer

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag is er een beperking voor de sport aangekondigd, ingaande vanaf afgelopen zondag 28 november. Binnen deze nieuwe maatregelen is het alleen mogelijk te sporten tot 17:00 uur. Dit heeft gevolgen voor onze trainingsavonden en wedstrijden op zaterdag, zo zullen alle jeugdwedstrijden wel gespeeld worden op zaterdag, maar vervallen de wedstrijden voor de wedstrijdkorfbalteams. Hieronder volgt een overzicht over wat er gaat veranderen, lees dit goed door! 

 

Wedstrijden jeugdteams + Senioren 6 + midweek 

De wedstrijden van de jeugdteams (B, C, E en F-jeugd) en Antilopen 6 gaan wel door op de zaterdag omdat dit valt onder breedtekorfbal. De huidige programma’s zullen opnieuw worden ingepland mocht dit nodig zijn om voor 17:00 uur te kunnen korfballen. Ook uitwedstrijden kunnen iets gaan verschuiven. Houd daarom het wedstrijdprogramma op de site en de app-groepen in de gaten. Voor de midweek geldt ook dat er een nieuwe planning zal komen. 

 

Wedstrijden A + Senioren 1, 2, 3, 4, 5 

Het KNKV heeft besloten het wedstrijdkorfbal tijdelijk stil te leggen. In de volgende link is meer te lezen over dit besluit: https://www.knkv.nl/voortgang-zaalcompetitie-2021-2022/ 

 

Concreet betekent dit dat er voor de wedstrijdkorfbalteams geen competitie zal zijn totdat er weer normaal getraind kan worden. Wanneer de trainingen weer starten zal er een alternatieve competitie plaatsvinden, deze wordt dan gecommuniceerd door de korfbalbond. 

De komende zaterdagen (4, 11 en 18 december) zal de selectie (Antilopen 1 en 2) in principe in Achterveld gaan trainen. Indien dat mogelijk is, zullen de andere wedstrijdkorfbalteams aansluitend op de wedstrijden nog trainen in Buiningpark. Het schema volgt zo snel mogelijk.  Mogelijke oefenwedstrijden kunnen nog voor omzettingen zorgen. De wedstrijden (1e/2e/3e/4e/5e/A1/A2) zijn nog niet uit de programma's verwijderd!

 

Trainen doordeweeks 

Ook de doordeweekse trainingen moeten plaatsvinden voor 17:00 uur. Om wel met de korfbalsport bezig te kunnen zijn wordt er op dit moment geïnventariseerd wanneer spelers en trainers beschikbaar zijn zodat de avondtrainingen dan overdag ingepland kunnen worden.  

Voor de E en F-jeugd kan er mogelijk van 15:00 tot 16:00 getraind worden op dinsdag, donderdag of vrijdag in sporthal Buiningpark. Voor de A, B en C-jeugd zal dit van 16:00 tot 17:00 zijn op die dagen. Het schema voor deze trainingen zal nog gemaakt worden aan de hand van de beschikbaarheid van trainers. Het uitgangspunt is hierbij dat er altijd toezicht aanwezig moet zijn bij de trainingen.  

 

Het kamerdebat op woensdag 1 december kan nog eea doen wijzigen, ten positieve. Hopelijk kunnen we hier nog over berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×