hoi

Nieuwe coronamaatregelen

Lieke Pouwels

18-11-2021

Reageer

Vanaf afgelopen zaterdag gelden weer nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. De belangrijkste maatregelen die ons treffen zijn dat er geen publiek meer aanwezig mag zijn bij trainingen en wedstrijden, de kantine mag open blijven tot 20:00 uur en er geldt nog steeds een verplichte QR-code check voor iedereen vanaf 18 jaar in de hele sportaccommodatie waaronder dus ook de kantine. Onderstaand volgt een overzicht van de nieuwe regels waar wij ons aan moeten houden, gebaseerd op de richtlijnen vanuit het KNKV, NOCNSF en de rijksoverheid. Lees dit goed door en kom voorbereid naar de club!

 

Zaterdagen:

Voor het betreden van de sportaccommodatie is het tonen van een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) in combinatie met een legitimatiebewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar. Je komt binnen via de ingang van de sporthal, bij onze kantine is een sluis gecreëerd waardoor je via de bar naar de sporthal toe moet lopen. Bij de bar laat jij jouw Corona Check App in combinatie met jouw legitimatiebewijs zien aan de barmedewerker. Zowel spelers, coaches en trainers als ouders moeten dit coronatoegangsbewijs laten zien. 

De kantine is elke zaterdag open tot uiterlijk 20:00 uur. Na het tonen van jouw coronatoegangsbewijs mag je hier plaatsnemen. Het is dus mogelijk om als ouder tijdens de wedstrijd van jouw kind een kopje koffie te komen drinken in de kantine, maar ook als speler kan je na de wedstrijd nog een drankje nuttigen en wat eten. Dus iedereen is welkom in de kantine, mits je wel een geldig coronatoegangsbewijs hebt. Belangrijk hierbij is wel dat je een zitplek moet hebben in de kantine, het staand nuttigen van eten en drinken is dus niet toegestaan. 

De verenigingsdiensten zoals de bardienst en de zaaldienst gaan wel gewoon door zoals is ingedeeld op de site. Deze indelingen zijn te vinden op het ledenweb. Bardienst: https://www.antilopen.nl/ci/diensten/verenigingswerk   Zaaldienst: https://www.antilopen.nl/ci/diensten/zaaldienst

 

Trainingsdagen:

Op doordeweekse avonden kan er door de jeugd gewoon getraind worden. Trainers zullen de kinderen bij de ingang van het sportcomplex ophalen en hen na de training ook weer naar de ingang van het sportcomplex terugbrengen. De ouders die kinderen komen brengen mogen dus niet naar binnen. Gelieve als ouders buiten wel de 1,5 meter in acht te nemen bij het halen en brengen van de kinderen.

Voor de A-jeugd vanaf 18 jaar en de seniorenteams geldt dat er per team één persoon wordt aangewezen die voor elke training de QR-codes van de Corona Check App zal controleren in combinatie met de legitimatiebewijzen. Geen QR-code = geen toegang tot de sportaccommodatie en dan kan je dus niet trainen. Zorg er dus voor dat je voor elke training in het bezit bent van een geldige QR-code. 

 

Algemeen:

Het dringende advies om waar dat mogelijk is 1,5 meter afstand te houden blijft gelden. Geef elkaar de ruimte. Blijf vaak je handen wassen en schud geen handen, ook niet bij de wedstrijd. Indien je naar uitwedstrijden met mensen van verschillende huishoudens in de auto zit is het advies om allemaal een mondkapje te dragen in de auto.

Vanuit andere verenigingen ontvangen we soms op voorhand ook berichtgeving over de regelgeving op hun accommodatie. Deze wordt gedeeld met de betreffende coaches en via deze coaches ook gedeeld in de appgroepen zodat eenieder op de hoogte is van de regelgeving op andere accommodaties. 

Chauffeurs bij uitwerdstrijden

Voor chauffeurs die rijden naar uitwedstrijden geldt dat zij onder de begeleiding van de ploeg vallen en dus mee naar binnen mogen onder de voorwaarden van trainers/coaches. Hierbij aangetekend dat het aantal chauffeurs tot de noodzakelijke aantallen wordt beperkt.

Verder gelden nog steeds de algemene coronaregels:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek van de sportlocatie.
  • Schud geen handen.
  • Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.

 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×