hoi

Coronamaatregelen vanaf 6 november: QR-code verplicht voor 18+

Lieke Pouwels

05-11-2021

Reageer

Wij hebben kennisgenomen van de nieuwe besluiten vanuit de rijksoverheid en dus zal er ook bij ons vanaf zaterdag 6 november wat veranderen. De belangrijkste maatregelen die ons treffen zijn de verplichte QR-code check en het advies om afstand te houden waar dat mogelijk is. Onderstaand volgt een overzicht van de nieuwe regels waar wij ons aan moeten houden, gebaseerd op de richtlijnen vanuit het KNKV, NOCNSF en de rijksoverheid. Lees dit goed door en kom voorbereid naar de club!

 

Voor iedereen vanaf 18 jaar die naar de sportaccomodatie komt geldt dat bij binnenkomst de QR-code van de Corona Check App getoond moet worden in combinatie met een legitimatiebewijs. Om dit allemaal te kunnen controleren gaan er voor de trainingsdagen en de zaterdagen aparte regels gelden.

 

Trainingsdagen:

Op doordeweekse avonden kan er door de jeugd gewoon getraind worden. Omdat het erg veel vrijwilligers vraagt om bij elke jeugdtraining ouders te checken en wij deze vrijwilligers liever inzetten rondom de wedstrijden op de zaterdagen is publiek bij de trainingen niet toegestaan. Ouders kunnen hun kinderen bij de ingang aan de trainers meegeven en na de training hen ook weer bij ingang van het sportcomplex ophalen. Bij elke training zal er minimaal één trainer de kinderen opwachten bij de deur en gezamenlijk met hen naar de zaal lopen waar er getraind zal worden. Na de training loopt er ook minimaal één trainer mee met de kinderen terug naar de ingang. Gelieve als ouders wel de 1,5 meter in acht te nemen bij het halen en brengen van de kinderen.

Voor de A-jeugd vanaf 18 jaar en de seniorenteams geldt dat er per team één persoon wordt aangewezen die voor elke training de QR-codes van de Corona Check App zal controleren in combinatie met de legitimatiebewijzen. Geen QR-code = geen toegang tot de sportaccommodatie en dan kan je dus niet trainen. Zorg er dus voor dat je voor elke training in het bezit bent van een geldige QR-code.

 

Zaterdagen:

Op de zaterdag verwachten wij van iedereen vanaf 18 jaar die naar de sportaccomodatie komt een geldige QR-code van de Corona Check App in combinatie met een legitimatiebewijs bij betreding van sportcomplex Buiningpark. Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt GEEN QR-CODE = GEEN TOEGANG TOT DE SPORTACCOMMODATIE. Let op dat deze regel natuurlijk niet alleen bij ons sportcomplex geldt, maar ook als ouder als je moet rijden bij een uitwedstrijd. De regel geldt voor zowel spelers als ouders, supporters of ander publiek. 

Om iedereen de mogelijkheid te geven om te komen kijken hebben wij daar wel vrijwilligers voor nodig. Als het niet lukt om vrijwilligers te regelen voor de zaterdagen kunnen wij de sportaccommodatie niet openstellen. Daarom aan eenieder die zich geroepen voelt de vraag om zich aan te melden als Corona Check App checker zodat wij gewoon wedstrijden kunnen blijven spelen met publiek in onze zaal. Aanmelden hiervoor kan door je in te schrijven op een dienst op de website onder het kopje ledenweb -> Corona Check dienst of door een mailtje te sturen naar LiekePouwels@antilopen.nl


 

Daarnaast geldt een dringend advies om waar dat mogelijk is 1,5 meter afstand te houden. Geef elkaar de ruimte. Blijf vaak je handen wassen en schud geen handen, ook niet bij de wedstrijd.

 

Verder gelden nog steeds de algemene coronaregels:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.

  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek van de sportlocatie.

  • Schud geen handen.

  • Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×