hoi

De club vol met Energie

Michel Lerou

28-07-2021

Reageer

Het is een jaar geleden dat Stichting Clubgebouw Buiningpark in overleg met beide clubs Antilopen en LHV en met de gemeente 96 zonnepanelen heeft laten installeren op het dak van de turnhal. De geschatte jaaropbrengst was gelijk aan het reguliere stroomverbruik van de kantines bijelkaar; circa 25.000 kWh.

Deze maand liggen de panelen een jaar en kunnen we zien wat de werkelijke opbrengst is geweest. We komen uit op 30.000 kWh. Dit is 20% meer dan vooraf ingecalculeerd. Geheel volgens verwachting is de opbrengst in de zomermaanden veel hoger dan in de wintermaanden. 

Opbrengst van de zonnepanelen in KwH per maand 

 

Als gevolg van de beperkte opening van de kantines vanwege de CORONA-lockdownperiodes is het stroomverbruik afgelopen jaar veel lager dan was voorzien. Daardoor hebben we een veel hogere opbrengst dan ons eigen verbruik. De vergoeding die de energieleverancier geeft voor de stroom die we hebben opgewekt is lager dan de kosten die we besparen als we de energie zelf gebruiken. Hopelijk kunnen we binnenkort weer volop gebruik maken van de beide kantines om zo ook optimaal rendement te hebben van de zonnepanelen.

Bron: De Stichtiing Clubgebouw Buiningpark

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×