hoi

Financieel het seizoen doorstaan – geen juni-contributie

Michel Lerou

06-06-2021

Reageer

In de maand juni zal er geen contributie geheven worden. De reden wordt hieronder toegelicht. En we richten de pijlen naar voren met gerichte investeringen, want er liggen een paar uitdagingen.

Waar staan we?

Het seizoen is bijna op haar einde. Deze maand kunnen we gelukkig het verenigingsleven weer wat meer oppakken, en daarmee de kantine op alle manieren weer tot leven brengen.

Gedurende het seizoen was er sprake van diverse onzekerheden. We begonnen reeds onder diverse CORONA-restricties en zeker toen het veldseizoen abrupt ten einde in oktober groeide de vraag “hoe gaat een en ander nu verder?” Het zaalseizoen viel op enkele trainingsweken na volledig weg, een dure periode in het jaar maar ook een periode met normaliter veel opbrengsten.

Omdat vrij snel aftekende dat we met het gebruik maken van de regelingen van de overheid financieel de risico’s konden overzien, viel het besluit bij het wegvallen van het sportaanbod – geen wedstrijden en zeer beperkt trainingen - om in de maanden januari en februari geen contributie te incasseren.

Geen juni contributie

Nu tegen het einde van het seizoen wordt de balans opgemaakt. Met het door laten lopen van de contributie over maart-april-mei en ons contract met de SNO en sponsoren, is er ondanks nauwelijks kantine-opbrengsten, genoeg binnen gekomen. Door weinig uitgaven te hoeven doen, dan wel gesteund/ontzien te worden door KNKV en Gemeente hebben we een positief resultaat in het vooruitzicht. Dit geeft aanleiding om over de maand juni geen contributie te hoeven innen.

Resultaat gericht investeren

Het positieve resultaat gaan we gericht inzetten. We hebben namelijk wel enige schade opgelopen als vereniging. De zichtbaarheid bij scholen en in de omgeving is minder hoog geweest, waardoor ledeninstroom niet op alle niveaus is uitgebleven. Kangoeroes uitgezonderd, daar is een mooie instroom zichtbaar. Daarnaast is het contact met elkaar onderhouden en verder bouwen aan het kader en de structuur moeilijk en soms vrijwel onmogelijk gebleken. Ook hier ligt een inhaalslag te maken.

Het resultaat en ons vermogen biedt ons tevens de ruimte gericht te investeren in zaken die verouderd zijn, zoals in veldverlichting en in audio/licht in de kantine.

Informatie volgt

Plannen om hierop gericht in te zetten in de komende jaren worden nu gesmeed en daarmee zullen gelden goed besteed gaan worden. Hierover volgt spoedig meer informatie, want hiermee wachten tot de volgende Jaarvergadering als startpunt is in onze ogen te laat. Mochten er vragen of ideeën over zijn, schroom niet en meld deze, zodat deze kunnen worden meegenomen in hetgeen we samen voor staan. Antilopen is meer!

Geniet van de juni/juli periode. Er zijn genoeg leuke activiteiten op de club te doen.

Bestuur

 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×