hoi

Stappenplan naar de heropening van Antilopen

Lieke Pouwels

23-04-2021

Reageer

In een normale situatie zouden we afgelopen weekend een heerlijke en zonnige start van het tweede veldseizoen hebben gehad. Helaas is de realiteit anders, want ook het KNKV heeft nu aangekondigd dat er helaas geen veldcompetitie meer gespeeld zal worden. Maar wij zijn wel erg verheugd over de mogelijke versoepelingen en het stappenplan dat vanuit de overheid is vrijgegeven. Met dit streven naar een redelijk normale zomer gaan ook wij dromen van een heerlijke korfbalzomer met veel gezelligheid op en rond de accommodatie. Lees snel verder voor de stappen en plannen voor de komende periode…

 

Stap 1: Vanaf 28 april staan er weer een aantal versoepelingen op het programma, maar helaas nog geen nieuwe mogelijkheden voor ons. Wél is het mogelijk om onderling wedstrijden tegen andere teams van Antilopen te spelen en dit zullen wij ook actief gaan oppakken om de zaterdagen nóg leuker te maken. Met het eindigen van de avondklok hebben we gelukkig iets meer bewegingsruimte.

Stap 2 en 3: In deze fasen zal er weer meer open gaan, maar voor ons zijn de belangrijkste stappen dat er voor de binnen- en buitensport meer mogelijkheden geschetst worden. Hoewel wij van de binnensport voorlopig natuurlijk geen gebruik gaan maken hopen wij wel dat op het veld naast de jongeren onder de 27 jaar nu ook korfballers ouder dan 27 weer mogen partijen en voluit kunnen trainen. Daarnaast hopen we natuurlijk ook op een gedeeltelijke opening van de kantine of in ieder geval het terras bij de kantine.

Stap 4: In deze fase van het model zou het mogelijk zijn om weer kleinschalige evenementen te kunnen organiseren. Dit zal betekenen dat er mogelijk verschillende toernooien, waarschijnlijk onderling binnen de vereniging, maar wellicht met andere clubs, georganiseerd kunnen worden. Het KNKV heeft aangegeven hier ook over mee te denken als alternatief voor niet gespeelde competitie. Dit biedt ook mogelijkheden voor een beachkorfbaltoernooi bij de buren van LHV en een Vrienden van Antilopentoernooi. Daarnaast zal de horeca nog meer openen en hopen wij hier met de kantine ook van te kunnen profiteren.

Stap 5 en 6: De laatste stappen in het model waarbij de verwachting is dat we weer terug gaan naar het ‘oude’ normaal bieden natuurlijk heel veel mogelijkheden. De kantine weer helemaal open, het sportveld weer vol korfballers en natuurlijk publiek langs het veld, wij kunnen niet wachten!

Nu elke stap natuurlijk weer nieuwe mogelijkheden biedt, is het ook fijn als wij de mogelijkheden volop gaan benutten. Nieuwe sportmogelijkheden kunnen zorgen voor het organiseren van (onderlinge) toernooien en wedstrijden en de opening van de horeca kan leiden tot een leuke sportzomer, waar wij misschien zelfs gezamenlijk het EK en de Olympische Zomerspelen kunnen gaan volgen vanuit de kantine. Al deze mogelijkheden vergen natuurlijk wel wat organisatie en daar kunnen wij wel wat hulp bij gebruiken. Lijkt het jou leuk om mee te denken over wat voor leuke toernooien er georganiseerd kunnen worden? Of heb jij andere ideeën voor sport- en spelmiddagen? Of kan jij niet wachten tot de kantine weer helemaal open is en wil jij er graag voor zorgen dat we met elkaar het EK in de kantine kunnen volgen? Dan zoeken wij jou!

Als je mee wilt denken over een leuke, gezellige en volle sportzomer bij Korfbalclub Antilopen kan je je aanmelden bij Lieke ( LiekePouwels@antilopen.nl ) en dan kunnen we hopelijk samen een heel mooi programma samenstellen om deze zomer weer heerlijk te kunnen genieten van al het moois dat onze club te bieden heeft!

 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×