hoi

Contributie-update bij groeiend sportaanbod en zekerheid

Michel Lerou

15-03-2021

Reageer

In de maanden januari en februari is de contributie-inning stopgezet. Directe aanleiding hiervoor was het niet redelijk kunnen invullen van het sportaanbod. De Corona-beperkingen maakten het onmogelijk “normaal” te korfballen, voor iedereen. De contributie-inning in maart wordt weer gestart. De reden volgt hieronder.

Sinds de laatste persconferenties van 23 februari en 8 maart is meer mogelijk op het veld. Tot 27 jaar kan iedereen weer onderling vrijuit trainen. Vanaf 27 jaar nog altijd wel beperkt door de 1,5m afstand-maatregel, maar het is wel mogelijk om in 4-tallen samen een balletje te schieten en te trainen. Korfballen kan dus weer grotendeels en diverse teams trainen inmiddels weer 2 keer per week (als het weer het toelaat).

Diverse zaken zijn ook niet meer onzeker. De zaalcompetitie en zaalhuur is volledig geschrapt, wat de club veel kosten bespaart in huurkosten als ook in competitie-afdrachten aan het KNKV want ook de bond denkt mee. Deze ontwikkeling was in januari-februari meegenomen in het contributie-besluit.

Diverse activiteiten liggen stil, het clubgebouw wordt zeer beperkt gebruikt en de kantine is dicht waardoor daar ook minder/geen uitgaven plaatsvinden. Het contract met de SNO loopt gelukkig door, maar de bar is nu al maanden gesloten, en dit heeft zeker effect de inkomsten van de vereniging. Nog altijd is het onzeker wanneer de bar weer (beperkt) open mag. De openstelling van terrassen/horeca in heel Nederland zal hierop zeker invloed hebben. Dit raakt onze grootste inkomstenbron naast de contributie.

Tot nu toe zien wij geen financiële nood voor dit seizoen, maar daarin past nog wel de contributie-inning voor de komende maanden. Indien we de meevallers die er kunnen zijn ook echt realiseren, zal dit bekend worden gemaakt en volgt een passende oplossing/invulling.

Mocht eea flink meevallen, dan zal er een online-enquête worden uitgezet met de plannen om wel toekomstgericht te investeren, zodat we de “verenigingsschade van elkaar missen” flink gaan inhalen. Hierover volgt dan een apart bericht

Concluderend: de contributie-inning wordt weer gestart voor iedereen met ingang van maart. Mocht je door omstandigheden wel in de problemen komen, richt je dan tot het bestuur om een afspraak te maken over de contributie-inning, via mail: secretaris@antilopen.nl.

 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×