hoi

Komkommertijd voor Antilopen 4

Ron Hoebe

18-10-2020

Reageer

Met het afkondigen van de gedeeltelijke lockdown zijn de spelers van Antilopen 4 afgelopen dinsdag in een volledige korfballockdown terecht gekomen. En daarmee zijn de paradepaardjes van coach Loes ook in komkommertijd beland en dat zou volgens Jaap van Dissel van het RIVM weleens tot December kunnen duren. “Ik weet even niet wat ik moet” aldus Loes, “het is opeens stil, heel stil in korfballand. Misschien kunnen we de komende weken als team iets digitaals doen; misschien bestaat er wel een online korfbalacademy of zijn er korfbalgames. Hopelijk kunnen we onze vorm in de cloud proberen vast te houden.” 

De nieuwe coronomaatregelen zijn de nekslag voor onze edele korfbalsport. Met de snelle toename in het aantal coronabesmettingen heeft het kabinet keihard ingegrepen. En opnieuw krijgt korfbal harde klappen. 

Onbegrijpelijk volgens Rob Meijer van het KNKV (red: Koninklijk Nederlands Korfbalverbond). “Korfbalclubs hebben er sinds het begin van de crisis alles aan gedaan om een prettige en veilige korfbalomgeving te creëren. Er zijn weinig besmettingen op het korfbalveld en wij kunnen er op een verantwoordelijke en creatieve manier voor zorgen dat onze leden niet tot de coronarisicogroep gaan behoren door oplopende quarantainekilo’s.” 

Het KNKV heeft inmiddels plannen voor een coronaveilige versie van korfbal: korfonabal. De basisregels zijn simpel en veilig:

  • Mondkapje verplicht in het veld en ook zal niet worden getornd aan de anderhalve meter regel 
  • Was je handen na elk balcontact 
  • Desinfecteer je ellebogen elke keer nadat je hebt gehoest of geniest 
  • Blijf bij klachten in je eigen vak en laat je testen 
  • Vermijd drukte rondom de korfpaal 
  • Tussen beide vakken wordt plexiglas geplaatst waar de bal overheen gegooid zal moeten worden 
  • Er wordt in een vak niet langer gemengd gespeeld om mannen niet in de verleiding te brengen om binnen de anderhalve meter om een vrouwtje te tollen

"Maar ook het financiële steunpakket voor Antilopen zal omhoog moeten" aldus voorzitter Michel Lerou, "zeker nu we de inkomsten van de transfer van een tweetal spelers uit het 4de mislopen." Naar verluidt zijn de betrokkenen kort na middernacht op Schiphol aangekomen met een lijnvlucht van TAP Air Portugal. Kort na de landing werd op de Jantine Treurniet Arena de vlag gehesen, ten teken dat Antilopen 4 weer compleet is.

Vrijdag liet Antonio Silva, voorzitter van de Federação Portuguesa de Corfebol (red: de Portugese korfbalbond), weten dat de transferbesprekingen onverwacht zijn afgebroken nadat er ophef was ontstaan over de stedentrip van de Leusdenaren. In de korfbalwereld werd het onverstandig genoemd dat het tweetal naar Porto was gevlogen terwijl de Nederlandse bevolking in een gedeeltelijke lockdown is geplaatst. “We hebben de reacties op de sociale media gezien en die zijn heftig, die raken ons.” aldus Silva die eraan toevoegt dat het tweetal zich ter plekke wel aan de coronaregels heeft gehouden; “Não quero fazer mais declarações sobre as negociações de transferência, porque é um assunto privado, mas posso afirmar que Micha e Lotte aderiram às regras da coroa portuguesa no Porto.” 

 

 

In het nabij Staphorst gelegen De Wijk is bij korfbalvereniging Roreko ook na de perskorferentie van afgelopen dinsdag gewoon gekorfbald. “Wie goan niet veur een mollebult umliggen” verklaart Gerrit Jan Kok, waarnemend burgemeester van Staphorst in oer-Drents; “ik stiet op miende woord as een boer in zien klompen dat korfballers geen volk van de deele weden.”  

Onder het motto “Virus een feestje” heeft korfbalgenootschap ODIK uit Barneveld in navolging van Roreko dit weekend 250 mensen toegelaten bij de training van de Kangoeroes. “Normaal gesproken hebben we 2000 zitplaatsen, we schalen nu dus substantieel af.” verklaart voorzitter Bertus van de Berkt. “Voor ons is dit het spreekwoordelijke Barneveldse ei van Columbus.” 

Volgens Ab Osterhaus is het heel virologisch dat mensen op zoek gaan zingeving nu het korfbalseizoen op zijn gat ligt. Met de eerste aflevering van “Korfballer zoekt vrouw” in de maak speelt Yvonne Jaspers daar handig op in. Dat betekent dus dat we binnenkort zouden kunnen genieten van verliefdheid rondom de Jantine Treurniet Arena. Navraag bij de Vereniging van Verlegen Mensen ter bevestiging biedt geen soelaas; “Geen commentaar”. Het is komkommertijd in korfballand … 

-Coen van Dijk- 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×