hoi

Antilopen tot stilstand

Cindy Goedknegt

24-03-2020

Reageer

Beste Antilopers,

Waar we gewend waren op maandag op werk of school te spreken over het weekend, en over de daarin beleefde momenten op het korfbalveld, wordt voor dit seizoen meer en meer duidelijk dat hier geen sprake meer van zal zijn. Na de persconferentie van maandagavond inzake de ontwikkelingen rondom het Corona-virus en de door het kabinet nieuw opgelegde en aangescherpte maatregelen worden voor ons een aantal zaken heel concreet en duidelijk. En het KNKV heeft hier ook haar besluiten op genomen.

 

De Giga-Kangoeroedag was ons laatste wapenfeit, een zeer geslaagd evenement. We hielden daarbij wel enigszins rekening met het Corona-virus, maar het zou zo’n vaart nog niet lopen. We leven nu in een compleet andere wereld, welke gedomineerd wordt door het Corona-virus en dus de zorg voor onze gezondheid. Als sporter nemen we dit altijd al serieus, maar nu bij elke stap die we zetten. In lijn met de laatst aangekondigde instructies zal het Antilopen-kamp in mei niet plaatsvinden en blijven de planten voor de plantenactie in de kassen staan. Geen gezamenlijk vertier en geen alom geslaagde verkoopactie. Het schoolkorfbaltoernooi was al geannuleerd.


Hoe de zaalcompetitie wordt afgewikkeld, heeft zijn relevantie voorlopig verloren. Indien hier door het KNKV duidelijkheid over wordt geboden, zullen we hierover berichten. De veldcompetitie is gisteravond (23-03-2020) door het KNKV volledig afgelast, waarmee er dit seizoen geen competitiewedstrijden meer worden gespeeld. De zorg voor eigen en andermans gezondheid overstijgt even alles.

Doordat alles stil staat, worden we als bestuur voor nieuwe vraagstukken gesteld. In een lopend jaar met allerlei ideeën rondom de ingezette transitie en de reguliere doorloop van de agenda en onze exploitatie, gaat een hele dikke streep. Het verenigingsjaar is met de aangekondigde maatregelen tot 1 juni en de afgelasting van de competities al bijna tot haar einde gekomen. Enkel in ideeën en concept kunnen we nog een en ander verrichten, maar tot uitvoering zal veel niet meer komen.

Financieel gaat Antilopen het nodige merken van deze crisis. Wij zijn in gesprek met de instanties die ons veel brengen, maar ons ook veel kosten. We houden rekening met een flink negatieve exploitatie over het boekjaar 2019-2020 en zullen er alles aan doen om de schade te kunnen beperken. De kantine-inkomsten zullen aanmerkelijk lager uitkomen, zo ook de inkomsten van de SNO. Dit zijn, naast de contributies, twee grote inkomstenbronnen van de club. Voor het beperken van het verlies zijn we ook afhankelijk van de keuzes die andere instanties, zoals de Gemeente en het KNKV gaan maken.

De contributie over de maand maart is reeds in werking gezet en wordt deze week op 26 maart nog als gebruikelijk geïncasseerd. Er zullen Antilopers zijn die last hebben van deze crisis, doordat ook zij financieel getroffen worden. Mocht de contributie-inning momenteel verstorend zijn op je huishouding, meldt dit dan bij het secretariaat (secretaris@antilopen.nl) zodat het bestuur een passende oplossing kan bieden.

Zodra wij een betrouwbaar inzicht hebben, zullen we meer informatie geven over de maatregelen die we als vereniging zullen en kunnen treffen.

Wij wensen iedereen die reeds getroffen is door de gevolgen van het Corona-virus heel veel sterkte toe en daar waar er hulp geboden kan worden vanuit clubleden, schroom niet. Antilopen is meer, en ook in deze tijden houden we ons daaraan vast. We letten op elkaar!

Het bestuur K.C. Antilopen/ Lancyr Deelen

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×