hoi

Antilopen / Lancyr Deelen strijdend ten onder tegen titelkandidaat KVA

Alice Langenberg-v.d. Wilt

02-02-2020

Reageer

Afgelopen zaterdag moest ons vlaggenschip in de thuishal aantreden tegen titelkandidaat KVA. Mede door de puike wedstrijd die onze ploeg vorige week tegen Dindoa (ook een titelkandidaat) speelde waren de verwachtingen hoog gespannen. Dat hield ook verband met het feit dat de uitwedstrijd tegen de Amstelveners in een spectaculair gelijksspel (30-30) was geëindigd. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door middel van een toespraak van Erik Brouwer en een minuut stilte op gepaste wijze stilgestaan bij het overlijden van oud sponsor en vrijwilliger Ad van den Berg.

Door Menno Langenberg

Als gevolg van de blessuregolf die onze vereniging, en dus ook ons eerste team,  de afgelopen periode teistert waren onze coaches, Irene en Joyce, genoodzaakt nieuwe spelers in te passen. Richard verving Tygo, Iris speelde opnieuw voor Anna en Ruth nam de plaats in van Sanne.

In de eerste fase van de wedstrijd was daar overigens niet veel van te merken en leken de beide ploegen opnieuw aan te sturen op een doelpuntenfestijn. Na 5 minuten stond het namelijk al 5-5. Gedurende de 10 minuten daarna namen de Amstelveners het initiatief over, maar stokte de productie aan beide kanten. Na 15 minuten stond het 6-7 in het voordeel van gasten.

In de periode tot aan de rust wisten de beide ploegen de korf wel weer goed te vinden en kon het publiek onder andere genieten van een fraaie doorloopbal van Bart, na een schitterende assist van Richard. Beide heren wisten elkaar sowieso regelmatig in vaak oogstrelende combinaties te vinden, hetgeen perspectief biedt voor de komende wedstrijden. Een “minpuntje” is wel dat zij, op de momenten dat een doelpunt wat langer uitbleef, verzuimden gebruik te maken van Anouk, die beschikt over een fijn afstandsschot. Goed om te zien was verder dat Jorg met scherp schoot. Door het maken van 5 afstandsschoten hield hij onze ploeg in de eerste helft  “in leven”: ruststand 12-12.

In de tweede helft hadden vooral onze dames het lastig tegen hun ontketende tegenstandsters. Gevolg daarvan was dat onze ploeg achter de feiten aan bleef lopen. De coaches probeerden het tij nog te keren door onder andere Ruth en Iris van vak te laten wisselen, maar dit leidde helaas niet tot het beoogde resultaat. De Amstelveense dames wervelden ook in het restant van de wedstrijd als een ware plaag over het veld. De omstandigheid dat Jorg, die na de rust door een andere tegenstander werd verdedigd, in de tweede helft niet meer tot scoren kwam, en zijn vakgenoten zijn scorende rol niet konden overnemen,  leverde een spelbeeld op dat weinig uitzicht op een goed resultaat bood.

De coaches probeerden de wedstrijd nog te laten kantelen door Jorg en Rens te vervangen door Kjell en Marco, maar ondanks verwoede pogingen de achterstand te verkleinen mocht ook deze aanpassing helaas niet baten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat KVA 10 minuten voor tijd een comfortabele voorsprong (15-19) had weten te bereiken. Na twee treffers van Bart (17-19) veerde het in ruime mate opgekomen publiek weer enigszins op, maar KVA ging daarna stoïcijns door met doelpunten maken. Vervolgens liet onze ploeg het enigszins afweten, zodat bij het eindsignaal een geflatteerde 19-27 eindstand op het scorebord stond.

Conclusie:

Prima eerste helft gevolgd door een tweede helft waarin onze doelpuntenproductie stilvalt en vooral onze dames het onderspit tegen hun sterke opponenten moeten delven.

Positieve punten waar we ons vooral in de komende wedstrijden aan vast moeten houden zijn dat Jorg heeft laten zien over scorend vermogen te beschikken en het mooie samenspel tussen Bart en Richard. Daarnaast blijven onze spelers, ook in lastige wedstrijden zoals nu tegen KVA, veel beleving en saamhorigheid uitstralen, waarbij zij ons telkens verrassen met nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen in hun spel.

Volgend week staat de uitwedstrijd tegen Noviomagum (staat 2 punten onder ons) op het programma. Deze ploeg uit Nijmegen verbaasde afgelopen zaterdag vriend en vijand door koploper Achilles met 23-33 te verpulveren. Als we daar een overwinning uit het vuur slepen zou dat een mooie stap richting handhaving betekenen.

 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×