hoi

Antilopen en LHV pionieren als dagbestedingslocatie i.s.m. Reinaerde

Eline Huijzendveld

02-01-2020

Reageer

Na maanden van voorbereiding verwelkomen korfbalclub Antilopen (KC Antilopen) en Leusder Handbal Vereniging (LHV) per 6 januari 2020 een bijzondere groep gasten: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze groep, afkomstig van zorginstelling Reinaerde, gaat bij de Leusdense sportclubs aan de slag. Een prachtig maatschappelijk initiatief, geïnitieerd door KC Antilopen, tot stand gebracht in samenwerking met LHV en mede mogelijk gemaakt door Stichting DownTown Leusden en een bijdrage vanuit het innovatiefonds van de Korfbalbond KNKV.

Het begon al enige tijd geleden (vanaf 2017) met de wens van de korfbalclub om voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dagbesteding te verzorgen. Maar deze zoektocht duurde langer dan gedacht. Uiteindelijk kwamen Antilopen en LHV via Stichting DownTown Leusden in contact met Reinaerde in Woudenberg. Er wordt vanaf januari 2020 gestart met een groep kandidaten uit Woudenberg, die onder professionele begeleiding van Reinaerde in en om het clubgebouw aan de slag gaan. Het is de ambitie om van deze periode veel te leren, zodat in de toekomst de samenwerking geïntensiveerd kan worden én uitgebreid met Leusdenaren.

Het initiatief vormt een typische win-win situatie. Ten eerste vormen de werkzaamheden op het (deels) nieuwe complex op het Burg. Buining Sportpark –in 2018 werd er een nieuwe sporthal geopend- een mooie dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij verzorgen klussen die op hun eigen niveau kunnen worden aangepast, leren op verschillende projecten met verantwoordelijkheden om te gaan en zien direct resultaat. Door deze dagbestedingsactiviteiten worden direct werkzaamheden uit handen genomen van verenigingswerkers van de clubs. Ten tweede vormen de clubs een ‘warm nest’ waar iedereen altijd welkom is. Niet alleen voor dagbesteding, maar ook om te sporten en/of als bezoeker wedstrijden te bekijken. ‘Erbij horen’, dus. Tenslotte profiteren ook de vaste gasten op het complex van het project; naast de sportclubs ook de Sportieve Naschoolse Opvang.

Voorbeelden van werkzaamheden die per januari 2020 als dagbestedingsactiviteiten zullen worden verricht, zijn: het klaarmaken van onderdelen van het kantine assortiment (zoals verse tosti’s en snoepzakjes), het opruimen van zwerfafval, groen- en speeltoestelonderhoud rondom het sportcomplex, bezemen van de ruimtes, en het verrichten van diverse incidentele klussen zoals verven of opknappen van ruimtes.

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×