hoi

Antilopen / Lancyr Deelen verliest van titelkandidaat Achilles

Alice Langenberg-v.d. Wilt

15-12-2019

Reageer

Afgelopen zaterdag moest onze ploeg aantreden tegen Achilles. Aan het begin van de wedstrijd was het direct duidelijk dat de Hagenaren voor de volle buit naar Leusden waren afgereisd. Antilopen liet zich het eerste kwartier volledig overrompelen en keek dan ook na nog geen 10 minuten tegen een schijnbaar onoverbrugbare achterstand aan: 1-9.

Door Menno Langenberg

Dit had niet alleen te maken met het feit dat vooral de dames van Achilles het eerste kwartier met scherp schoten, maar hield ook verband met de omstandigheid dat ons eigen aanvalsspel in die periode ver onder de maat was. Er werd, ook omdat door Achilles veel druk op de ballijn werd gezet, onzorgvuldig gecombineerd wat leidde tot veel onnodig balverlies. Het gevolg daarvan was dat we te gehaast gingen spelen en geforceerd op zoek gingen naar ons eerste doelpunt.

Pas na 7 minuten, toen de gasten al tot 0-6 waren uitgelopen, opende Jorg met een doorloopbal de score voor onze ploeg.Achilles bleek overigens niet onder de indruk en na nog geen 10 minuten stond het dus 1-9 en werd het stil op de tribune. Antilopen leek in die fase op een zeer grote nederlaag af te stevenen.Om het tij te keren pasten onze coaches Irene en Joyce kort daarna een opvallende wissel toe, waarbij Kjell de plaats innam van Bart.Deze wissel pakte gelukkig goed uit en na een indrukwekkende inhaalrace stond het na 31 minuten, mede dankzij drie doelpunten van de erg goed spelende Jorg,  9-11.

De eerste helft werd uiteindelijk afgesloten met een nog perspectief biedende 10-13 achterstand.

Helaas pakte Achilles in de tweede helft de draad weer op en na 5 minuten was er opnieuw sprake van een forse achterstand: 11-17.

Gezegd moet worden dat de Haagse ploeg daarbij “enig geweld” niet schuwde. Vooral de heren van Achilles maakten gebruik van hun fysieke overwicht en gingen de duels niet uit de weg. Gelet op het feit dat Achilles, dat als titelkandidaat wordt gezien,  beschikt over een technisch vaardige ploeg was het vreemd dat zij zich regelmatig bedienden van nogal lompe/harde acties, waardoor de wedstrijd toch enigszins werd ontsierd. Omdat de scheidsrechter hier onvoldoende tegen optrad bleek onze ploeg niet in staat onder de druk uit te komen en delfde uiteindelijk het onderspit: eindstand 23-29.

Waren er toch nog lichtpuntjes in deze donkere dagen voor kerst?

Zeker wel. Ook afgelopen zaterdag lieten de gebroeders Costa zien dat zij een duo met potentie vormen waar we nog jaren van kunnen genieten.Daarnaast valt mij op dat Anna steeds beter gaat spelen, waarbij ik opmerk dat er meer gebruik zou moeten worden gemaakt van haar zuivere schot.Ook Sanne, Esther en Anouk tonen elke week veel werklust. Afgelopen zaterdag hadden ze het, mede omdat ze de afgelopen week in de ziekenboeg hebben gezeten, tegen het goede damesviertal van Achilles lastig, maar bleven zij uiteindelijk toch overeind.

Op dit moment staan we met 4 punten uit 4 wedstrijden in de middenmoot en kunnen/moeten we zowel naar boven als naar onderen kijken.

De eerstvolgende (thuis)wedstrijd is op 11 januari tegen hekkensluiter Nova. Dat is dus direct een belangrijk  duel. Zou mooi zijn als de zaal dan vol zit om ons vlaggenschip aan te moedigen.

 


 

Reacties

André Dielissen 16-12-2019

11 en 18 januari speelt 1 uit. Eerstvolgende thuiswedstrijd is 25 januari tegen Dindoa.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×