hoi

Antilopen/Lancyr Deelen toont veerkracht

Rianne Schenk

01-12-2019

Reageer

Afgelopen zaterdag moest onze ploeg aantreden tegen Noviomagum uit Nijmegen, een voor ons onbekende tegenstander. Na de spectaculaire uitwedstrijd vorige week tegen KVA (30-30) waren de verwachtingen hooggespannen en ging het publiek, door de supportersvereniging (en hoofdsponsor Lancyr Deelen) voorzien van “lasersticks”, er goed voor zitten.

Door: Menno Langenberg

Ons eerste aanval met de gebroeders Costa, Sanne en Anouk schoot voortvarend uit de startblokken. Er werd in een hoog tempo gecombineerd en Rens en Sanne hadden het vizier al snel op scherp staan. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er na 11 minuten een redelijk comfortabele voorsprong was gerealiseerd: 7-4.

 

In de periode daarna hadden de Nijmegenaren verdedigend gezien hun zaakjes beter voor elkaar en, ook omdat Bart in de beginfase de korf nog niet echt wist te vinden, kantelde het wedstrijdverloop enigszins. Het herenviertal van de bezoekers had (bij de rebound) een lengtevoordeel, dat door de dames van Noviomagum werd uitbetaald met een aantal afstandtreffers. Na 14 minuten stond het dan ook 8-9 voor de bezoekers.

 

In het laatste deel van de eerste helft was Noviomagum de “bovenliggende partij”, maar wisten we de achterstand gelukkig tot maximaal twee doelpunten te beperken. Dat was overigens voor een groot deel de verdienste van de uitstekend spelende Tygo die vol overtuiging de scorende rol van Bart overnam en daarnaast, zoals we van hem gewend zijn, weer strooide met een aantal heerlijke passes. Desondanks werd de theepauze met een 12-14 achterstand bereikt.

 

De tweede helft liet gelukkig een compleet ander spelbeeld zien. Verdedigend werd er door Antilopen meer druk gezet, waar Noviomagum het zichtbaar moeilijk mee had. Dit had tot gevolg dat het vertrouwen waarmee de Nijmegenaren in de eerste helft speelden langzaam maar zeker verdween. De in de eerste helft opgelopen achterstand was dan ook kort na de rust al weggepoetst: 18-16. De invalbeurt van Kjell speelde daarbij overigens een belangrijke rol. De ploeg ging daarna in zijn geheel beter spelen en ook Bart kreeg het weer op zijn heupen. De gasten uit Nijmegen werden,  als ik het kort moet samenvatten, gedurende de rest van de wedstrijd overklast. De overwinning is daarna dan ook niet meer in gevaar gekomen: eindstand 29-22.

 

Aanvankelijk leek het dus een lastige wedstrijd te gaan worden. Knap van onze jonge ploeg dat zij na de rust het spelbeeld kon ombuigen. Dit zegt iets over de fysieke en mentale weerbaarheid van Antilopen. Onze ploeg oogt fit en straalt (ik heb dat al eerder geschreven) spelvreugde uit. Dit gepaard gaande met een goed scorend vermogen (59 doelpunten in twee wedstrijden!) belooft veel voor de wedstrijden die nog gaan volgen.

 

Volgende week “MIA uit, dat is altijd lastig. Mia won afgelopen weekend met 25-21 van Nova. Gelet op het in de eerste twee wedstrijden vertoonde spel kunnen we met een gerust hart afreizen naar Amersfoort.

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×