hoi

Antilopen/Lancyr Deelen 1 opent seizoen met bloedstollend gelijkspel

Rianne Schenk

24-11-2019

Reageer

Op zaterdag 23 november speelt Antilopen/Lancyr Deelen 1 de eerste zaalwedstrijd van het seizoen tegen KVA. Na een wedstrijd lang stuivertje wisselen, en veel goals, staan we met nog 6 seconden op de klok 1 doelpunt voor, maar helaas scoort KVA haar laatste kans. Gezien het verloop van de wedstrijd terecht, Antilopen neemt 1 punt mee uit Amstelveen.

Door: Iris Overweg

De hele wedstrijd zijn beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. KVA maakt in de eerste aanval meteen de 1-0, maar Antilopen antwoordt direct via Bart, die uiteindelijk op 11 doelpunten zal eindigen. In de 5e minuut scoort Anouk met een mooi afstandsschot de 4-4. Bart schiet weer raak, maar KVA blijft ook gewoon scoren. In de 8e minuut is de verdediging van Antilopen slordig; er wordt twee keer te vroeg ingelopen bij een vrije bal en hierdoor krijgt Antilopen een strafworp tegen. Deze gaat gelukkig mis, maar KVA staat op scherp en rondt deze aanval alsnog met een doelpunt af.

In de 12e minuut weet Bart de bal te onderscheppen en gaat Antilopen in de aanval. Rens lost een goed schot, helaas net mis en geen rebound. Ook KVA wordt wat slordiger. Er volgt een fase met veel onderscheppingen, goede verdediging aan beide kanten eneen laag percentage in afronding.

Rens doorbreekt de doelpuntloze periode met een mooie onehander voor de 6-6. Irene neemt meteen een time-out en geeft de ploeg een aantal instructies. KVA neemt over en scoort de 7-6. In de volgende aanval van KVA worden met succes de Amstelveense dames gezocht. Maar Antilopen knokt zich weer terug en Anouk rondt een goede omdraaibal netjes af, 8-7. 

Met nog 9 minuten op de klok krijgt Antilopen een strafworp tegen. Tygo heeft hier meteen antwoord op en scoort van afstand. Dan scoort KVA twee keer op rij, nu is het Sanne die de ploeg in de race houdt met een belangrijk afstandsschot. Tygo schiet weer raak en door mooi samenspel scoort Bart vervolgens de 11-11. 

Antilopen verdedigt wat scherper en Rens pakt veel rebounds, maar zelf weet ons vlaggenschip ook veel kansen niet te verzilveren. Daarom is het KVA dat voor het eerst weer weet te scoren. Bart maakt de aansluitingstreffer, waarna Anouk Antilopen op voorsprong zet. Helaas houden we dat niet vast, de eerste helft eindigt zoals het spelbeeld al liet zien: met een gelijke stand, 16-16. 

Beide ploegen komen erg goed de kleedkamer uit. Anna scoort meteen, maar ook KVA heeft het vizier op scherp. KVA scoort veel via de dames, maar ook Antilopen blijft mee scoren, waardoor om en om scorend een 23-23 tussenstand wordt bereikt. 

Dan grijpt Irene in en brengt Sarah in de ploeg, meteen gevolgd door een belangrijke goal van Jorg. Ook Rico en Patrick worden ingebracht, voor Tygo en Jorg. Met 7 minuten op de klok staan we nog 1 doelpunt achter, weer weten we gelijk te komen via Sanne, goed op schot vandaag, 28-28. Het belooft een bloedspannende finale te worden. 

Tygo wordt terug gewisseld in de aanval en verdient een strafworp, helaas mist Bart de strafworp en neemt KVA de aanval over. De laatste 5 minuten gaan in, de spanning is om te snijden. Antilopen blijft goede kansen creëren, maar helaas zonder resultaat. KVA scoort dan de 29-28, waarna Bart met een slimme actie een strafworp krijgt. Deze gaat er wel in en de stand is weer gelijk.

De laatste minuut gaat in, als de verdediging van Antilopen de bal onderschept. We mogen aanvallen en met succes; Sanne schiet een afstandsschot raak! Zou dat de beslissende zijn? KVA mag weer aanvallen, maar raakt de bal kwijt. Helaas kan ook het Leusdense aanvalsvak de bal niet houden, waardoor KVA een laatste poging kan doen voor de gelijkmaker. Met nog 5 seconden te gaan krijgt KVA een vrije bal, het betekent de 30-30.

Erg zonde dat we in de laatste seconden een punt verliezen, maar gezien het spelbeeld is de eindstand zeer terecht. Antilopen kan terugkijken op een wedstrijd met veel doelpunten en veel strijd, maar zal een slechte nachtrust hebben gehad van die laatste seconden. 

Volgende week speel Antilopen thuis tegen Noviomagum, een relatief onbekende tegenstander. We hopen op veel publiek, graag tot dan!

Goals: Bart 11, Sanne 5, Jorg en Anouk 4, Rens 3, Tygo 2, Anna 1

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×