hoi

Avond van Antilopen op 15 november: Meepraten over ledenwerving

Lieke Pouwels

18-10-2019

Reageer

Een jaar geleden op de Avond van Antilopen was één van de onderwerpen de ledenwerving. Nadat de ledenwerving een tijdje had stilgestaan was het weer tijd om dat op te pakken en te zorgen voor aanwas bij de jongste jeugd. Op de Avond van Antilopen kwamen er veel leuke ideeën langs en gelukkig bleef met Anna, Nienke en Vera een leuk groepje over die enthousiast aan de slag ging met de ledenwerving.

 

Nu een jaar verder kunnen we zeggen dat we een geslaagde Giga Kangoeroedag hebben gehad, waar we nu nog steeds een enthousiast groepje kangoeroes aan over hebben gehouden en daarnaast zijn er ook weer een aantal vriendjes- en vriendinnetjestrainingen geweest, waardoor we nu ook in de F een grote groep hebben.

Ook voor komend jaar staan er al weer een aantal activiteiten op de planning. Natuurlijk is er het schoolkorfbaltoernooi dat al jaren goed georganiseerd wordt en ook de Giga Kangoeroedag staat dit jaar weer op de planning. Ook zullen er weer een aantal vriendjes- en vriendinnetjestrainingen georganiseerd worden. Daarnaast zal er in aanloop naar het schoolkorfbaltoernooi in februari en maart in samenwerking met de sportXperience korfballes op de basisscholen in Leusden gegeven worden. Dus er wordt zeker niet stil gezeten!

Maar er is nog veel meer te doen op het gebied van ledenwerving. In de jeugd hebben we ontzettend veel spelers in de D-jeugd en in de F-jeugd, maar in de E-leeftijd zitten we met een overschot aan jongens en weinig meisjes. In de C is dit juist andersom, daar hebben we heel veel meisjes spelen en juist maar weinig jongens. Nu is het op dit moment goed opgelost door de TC en dat blijkt, want de C1 is als meidenteam kampioen geworden en ook de E1 heeft het kampioenschap binnengehaald afgelopen veldseizoen. Maar in de toekomst kan het wel voor wat problemen gaan zorgen en bovendien is de kracht van korfbal juist dat het een gemengde sport is, dus de vraag is; hoe gaan we dit oplossen?

Heb jij goede ideeën of oplossingen voor dit probleem? Of vind jij het leuk om hierover mee te praten? Of lijkt het je leuk om bij de ledenwervingsgroep te komen samen met Anna, Nienke en Vera? Op de aanstaande Avond van Antilopen van 15 november 2019 zal de ledenwerving weer één van de gespreksonderwerpen zijn en hierbij wil ik jullie allemaal van harte uitnodigen om langs te komen en mee te denken over dit onderwerp.

Op 15 november zal vanaf 19:45 de koffie klaar staan en dan zullen we om 20:00 starten. Hopelijk tot dan!

 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×