hoi

Antilopen/Lancyr Deelen 1 vecht zich knap terug

Alice Langenberg-v.d. Wilt

23-09-2019

Reageer

Het is natuurlijk nog vroeg in het seizoen, maar het thuisduel afgelopen zaterdag tegen Dindoa kon wel degelijk als een “4 puntenduel” gezien worden. Bij winst zou onze ploeg namelijk in de stand op 4 punten komen en Dindoa op 1 punt blijven staan. 

Door: Menno Langenberg 

Vreemd genoeg straalden de spelers in de eerste helft niet uit met volle overtuiging voor de winst te gaan. Vooral het vak met Sanne, Esther, Sjors en Rens speelde in de aanval in een te laag tempo, schoten niet zuiver en straalden weinig vertrouwen uit. Het niveau dat zij in de eerste wedstrijd tegen DOS Kampen, dat ik hoger inschat dan Dindoa, lieten zien werd nu bij lange na niet gehaald. Sanne werd strak verdedigd door haar tegenstandster, uiteindelijk op de nul gehouden en haar vakgenoten konden haar scorende rol niet overnemen.

In het andere vak was Bart weer lekker op dreef (7 doelpunten) en verliepen de combinaties met Tygo wel vlot, al ging een en ander wel gepaard met veel balverlies. Anouk porde het vuur als aanvoerster regelmatig op en Anna hield zich verdedigend op goede wijze staande tegen haar sterke (lange) tegenstandster. Het was dan ook niet verwonderlijk dat we in de eerste helft achter de feiten aanliepen. Bij 2-5 dreigde Dindoa zelfs fors afstand te nemen, maar onder andere door een fraaie doorloopbal van Rens bleef de achterstand bij de rust beperkt tot 6-9.

Ook aan het begin van de tweede helft was Dindoa de bovenliggende partij. Bart bleef gelukkig zijn doelpunten meepakken en in het andere vak nam Rens zijn medespelers op sleeptouw. Er werd beter afgevangen en het geloof in een goed resultaat leek terug te keren. Ook verdedigend stond het de tweede helft aanmerkelijk beter waardoor Dindoa meer onder druk kwam bij de schotpogingen. Na de gehele wedstrijd achter te hebben gestaan bracht Rens met een strafworp de beide ploegen op gelijke hoogte: 14-14. Op het moment dat de gasten uit Ermelo in de laatste minuut opnieuw voor kwamen te staan (14-15) leek het doek alsnog gevallen. Gelukkig had Bart nog niet al zijn kruit verschoten en maakte hij van afstand de gelijkmaker.

Conclusie: slechte eerste helft, na een “donderspeech” in de rust van Irene goed teruggevochten en in de tweede helft uiteindelijk een verdienstelijk gelijkspel afgedwongen.

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×