hoi

Antilopen/Lancyr Deelen 1 verrast vriend en vijand

Alice Langenberg-v.d. Wilt

09-09-2019

Reageer

In verband met het vertrek van drie ervaren spelers (Kjell, Joost en Dennis) heeft ons eerste team een ingrijpende verjonging ondergaan. De thuiswedstrijd tegen Dos Kampen die het afgelopen weekend op het programma stond werd dan ook (door mij) met enige spanning tegemoet gezien. Als snel bleek echter dat de drie nieuwe heren (Sjors, Rens en Tygo) weinig last van plankenkoorts hadden en moeiteloos het door de trainers, Irene en Joyce, bedachte spelconcept konden uitvoeren.

Door: Menno Langenberg

Ook Esther, na een afwezigheid van 2 jaar weer op het oude nest neergestreken, speelde een zeer sterke wedstrijd.

Vooral in de eerste helft combineerde onze ploeg een hoog baltempo met een prima schotpercentage.Na 30 minuten (ruststand 14-7) was het publiek dan ook aangenaam verrast door het hoge niveau van het vertoonde spel. In de tweede helft stond het vizier aanvankelijk wat minder scherp afgesteld en kwamen de gasten uit Kampen terug tot 15-10. Nadat Bart en Sjors de marge weer op 7 doelpunten hadden teruggebracht kwam Dos Kampen  er in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer aan te pas.

Eindstand 21-14.

Opvallend was dat het vak met Sjors, Rens, Esther en Sanne door een fors lengteoverwicht een zeer aantrekkelijk dynamisch spelpatroon wist uit te voeren, dat onder andere leidde tot 4 treffers van de zuiver schietende Sanne. In het ander vak, met hoofdaanvaller Bart, speelden Anouk en Anna een belangrijke ondersteunde rol en was de inbreng van Tygo opmerkelijk te noemen. Hij ontpopte zich in de loop van de wedstrijd als een allround korfballer die zijn medespelers telkens in een goede scoringspositie (Bart 8 treffers) wist te brengen.

Kortom, de ploeg leverde een goede teamprestatie, straalde spelvreugde uit en kan dus terugzien op een geslaagde opening van het seizoen.

De beide coaches waren na afloop van de wedstrijd dan ook zeer tevreden over het resultaat, maar vooral over de wijze waarop de ploeg zich geprofileerd heeft.

Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen HKC. Het is de kunst om ook in dat soort wedstrijden je onbevangenheid niet te verliezen en te vertrouwen op je eigen kwaliteiten. Ik ben benieuwd hoe onze jonge ploeg die test zal gaan afleggen, maar heb er na afgelopen zaterdag alle vertrouwen in.

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×