hoi

Projectgroep Transitie Antilopen van start

Yolanda Versteeg

03-02-2019

Reageer

Omdat wij het belangrijk vinden om jullie op de hoogte te houden waar wij op dit moment mee bezig zijn, hier een korte update van onze Projectgroep.

Op 18 januari jl. is er een extra ledenvergadering geweest om de praten over het feit dat er op dit moment te weinig mensen zitting hebben in het bestuur. Het was mooi om te zien dat zo’n grote groep mensen (ongeveer 70) was gekomen om mee te denken over de toekomst van Antilopen. Fijn dat ook een groep ouders acte de présence gaven. Tijdens de vergadering is de groep opgesplitst in kleinere groepen om te brainstormen over de bestuursvorm en na te denken over mogelijke oplossingen voor het bestuursprobleem.

Voorstellen, die uit de verschillende groepen kwamen, waren o.a.- 1. Onderzoeken of een nieuwe bestuursvorm met een kleiner dagelijks bestuur, dat geen uitvoerende taken heeft op “commissieniveau” een optie is. 2. Zorg eerst voor goedbemande commissies, dan wordt de last van het bestuur ook kleiner. 3.Meer jongeren laten plaats nemen in commissies en ze goed begeleiden. Zo kunnen ze geleidelijk doorgroeien naar bijv. verenigingsmanagers/bestuursfuncties.  4. Ouders meer betrekken bij de vereniging.5. Taken verkleinen, zodat het behapbaar wordt wat je moet doen. 6.In de commissie meer een gevoel van samen ontwikkelen. Door onderbezetting komen nu bepaalde taken op de schouders van 1 persoon.

Het bestuur was blij met zoveel input. Om te zorgen dat het huidige bestuur zich kan richten op de lopende zaken, kwam het voorstel om een Projectgroep op te richten die aan de slag gaat met de voorstellen. De volgende mensen, melden zich aan om mee te doen: Jelle van Santen, Jenne Rispens, Marjolein Aarts, Kjell Pater, Bart Witteveen, Gert-Jan de Vos, Joyce Ockerse, Eline Roosendaal, Alice Langenberg en Yolanda Versteeg.

 

Afgelopen maandag is de Projectgroep voor het eerst bij elkaar geweest en aan de slag gegaan met de voorstellen vanuit de ledenvergadering. Oud-lid Michel Lerou heeft uit interesse zich aangesloten bij de Projectgroep en zijn plan is om komende seizoen weer wat te gaan doen binnen de vereniging.

Het was een heldere en bondige vergadering, waarin de volgende afspraken zijn gemaakt.

  • Een aantal mensen gaat een nieuw organogram maken als blauwdruk voor de nieuwe bestuursvorm van Antilopen. Gekeken moet worden of bepaalde taken gesplitst moeten worden, zodat er niet teveel taken op het bordje van één persoon komen te liggen. En er zal een beschrijving gemaakt worden van de verantwoordelijkheden van het nieuwe bestuur.
  • Er wordt actie ondernomen om te inventariseren hoe het gaat in de commissies en welke vacatures er zijn.
  • De verenigingswerkerscommissie was al begonnen met het voldoende bemannen van de bar- keukencommissie en gaat door met het verder werven en begeleiden van verenigingswerkers voor de commissies.
  • Een groep gaat nadenken over andere vormen van communicatie met potentiele verenigingswerkers (leden/ouders).

 

We gaan hier de komende weken mee aan de slag. Heb je nog ideeën/suggesties, schroom niet, wij horen ze graag.

De volgende vergadering is gepland op maandag 25 februari.

 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×