hoi

Antilopen 3; met het bord op schoot

Ron Hoebe

15-12-2018

Reageer

Uw verslaggever kon deze zaterdag helaas niet afreizen naar Putten voor de kraker van Antilopen 3 tegen mededegradatiekandidaat De Meeuwen 3. Zijn eega had de hele dag cursus in Gouda gehad en zei “ik vind het wel gezellig als je thuis bent ..”. Maar niet getreurd want ook de edele korfbalsport gaat met haar tijd mee en onze helden zijn tegenwoordig ook rechtstreeks in de cloud te bewonderen. Surf naar het Antilopen 3 virtual reality kanaal op Ziggo Sport, zet je augmented reality bril en je bent live getuige van de verrichtingen van onze roodzwarte helden. Gewoon met het bord op schoot, ouderwets gezellig maar dan in een nieuw cyberjasje.

Denkend aan Eddie Treijtel en de Twee van Putten stapten onze Antilopen ietwat gespannen in de bus richting het oosten des lands voor de beladen topper in de kelder van de Reserve 3de Klasse H. Het nog altijd puntloze Antilopen moest winnen om niet achterhaald te kunnen worden door het eveneens puntloze Wageningen 5. En net daarboven, met slechts 2 punten meer, stonden de Puttenaren.

U zult zich misschien afvragen “Eddie Treijtel?, de Twee van Punten?, waar gaat dit heen?”. Maar wie kent hem niet, Eddie Treijtel, de kalende ex-keeper van Feijenoord die in november 1970 (ken uw klassiekers!) met een hoge uittrap een meeuw uit de lucht schopte. De meeuw † overleefde de aanvaring met de bal niet.

Of de Twee van Putten wat verwijst naar een geruchtmakende moordzaak uit 1994 in dit pittoreske Gelderse dorp. Maar Lotte en Josien die destijds nog in de luiers liepen dachten, jong en naief, dat de Twee van Putten verwees naar de twee punten die bij een overwinning op de Puttense ploeg waren te behalen. En ooit gehoord van Eddie Treijtel dames? Nogmaals, ken uw klassiekers!

En met de gedachte om De Meeuwen neer te halen en de twee punten uit Putten mee te nemen stapten de Leusdenaren eind van de middag bij de Jantine Treurniet Arena in de spelersbus. In de persoon van A1-spelverdeelster Gwen, telg van het illustere korfbalgeslacht Hoebe, had het 3de zich danig versterkt en werd niets aan het toeval overgelaten.

Het leek wel een uitzwaaiwedstrijd, met een enorm legioen fans dat de roodzwarten bij vertrek met vuurwerk een hart onder de riem wilden steken. En vervolgens trok een lange stoet aan supporterbussen over de A28 achter de spelersbus aan. Uitgedost met roodzwarte petten en een enkeling verkleed als Antilope, het was het ultieme voorbeeld van clubliefde. Laat staan het succes van de Mattedjeis maskers, want welke Antilopen aanhanger wil er niet uit zien als deze korfbal Adonis.

Saillant detail was, dat eenmaal aangekomen bij Sporthal De Meeuwen, de dames Osnabrugge en Ockerse de toegang tot het korfbalstadion werd ontzegd. Jan van den Brink, voorzitter van De Meeuwen hierover "Op zich hebben we geen problemen met de supporters van Antilopen, maar die dames vinden wij toch wat rare vogels. Meeuwen en Duifjes in één hal, dat bestempel ik toch als een risicowedstrijd." Waarna onze sierduiven met de staart tussen de benen snel naar huis terugkeerden om daar, met het bord op schoot en getooid met augmented reality bril (ziet u het al voor u?) de wedstrijd alsnog te beleven.

Maar het resultaat mocht er zijn. Na een moeizame start namen de Antilopen het heft in handen en gaven de Puttenaren met 16-18 een ongenadig pak slaag. Of zoals één van de De Meeuwen-spelers na afloop zei "we hebben het vercloud", daarmee onbewust verwijzend naar de rechtstreekse livestream (of is dat een pleonasme?) vanaf de Veluwe.

De eerstvolgende wedstrijd is pas in 2019, en wel weer gewoon in de gezellige Jantine Treurniet Arena. Bij winst tegen Dalto / Klaverblad Verzekeringen 6 gaan onze Antilopen richting subtop en wie weet wat er dan nog voor moois in het verschiet ligt. Ook de Duifjes zijn dan weer welkom. Komt dat zien. 12 januari om 11.05 uur, zet hem in de agenda. Vol is vol!

Coen van Dijk

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×