hoi

De Avond van Antilopen - een samenvatting

Eline Huijzendveld

29-11-2018

Reageer

Succesvolle Avond van Antilopen, waarbij we verenigingswerkers in het zonnetje hebben gezet. Maar voor het volgende seizoen maken wij ons als bestuur grote zorgen....

 

Avond van Antilopen

De Avond van Antilopen (AvA) is de Jaarlijkse Algemene Vergadering in zijn nieuwe vorm. Minder zitten en luisteren en meer actief rondlopen en meepraten. Dit jaar vond de AvA plaats op vrijdag 16 november 2018. Nieuw was het dit jaar dat ook leden thema’s konden aandragen voor de discussiegroepen. Hier werd dan ook gelijk gehoor aan gegeven en de rookvrij vereniging was 1 van onderwerpen.

Als bestuur vinden we het erg fijn om te merken dat deze ‘nieuwe’ manier wederom een succes is gebleken. Er was weer een grote opkomst en erg blij zijn we ook met de betrokkenheid van junioren en jonge senioren. Daarbij kwamen er ook dit jaar weer een aantal betrokken ouders naar de AvA.

Thema’s

De themagroepen waarin gesprekken plaatsvonden waren: Financiën en sponsoring, Technische zaken en organisatie, Verenigingswerk, Ledenwerving en Rookvrije vereniging.

Rookvrije vereniging vanaf januari 2019

Na de gesprekronden werd het voorstel van de rookvrije vereniging ter stemming voorgelegd aan de leden, waarnaar het voorstel met overgrote meerderheid is aangenomen. Dit betekent dat roken binnen de muren en binnen de hekken van ons sportcomplex vanaf 1 januari 2019 niet meer mag. Roken kan dan alleen nog aan de voorzijde van het clubhuis. Er wordt nog onderzocht welke voorzieningen cq faciliteiten hiervoor aangebracht moeten worden om zo min mogelijk overlast te creëren. Hierover gaan we samen optrekken met onze buren LHV en Impala. Ramon Eijnthoven is momenteel hiervan de projectleider. Wil jij hier ook over meedenken, laat het dan weten aan het bestuur of Ramon.

Verenigingswerkers in het zonnetje

Ook dit jaar hebben we onze verenigingswerkers weer in het zonnetje gezet: Zo ontvingen Jantine Treurniet (Prestatiebeker), Marouska Meijer (LanicTrofee) en Lonneke van Woerkom (nieuwe drager van de Antilopenerespeld) hun verdiende moment en eer. En Jan Costa werd ook zeer verdiend benoemend tot Lid van Verdienste.

Bestuursverkiezing

Lieke Pouwels is afgelopen jaar tussentijds toegetreden tot het bestuur, we zijn erg blij met de toevoeging van Lieke aan het bestuur. Bert van den Oever heeft zich afgelopen jaren ingezet voor de facilitaire kant van onze club.

Cindy Robbertsen-Goedknegt en Eline Huijzendveld zijn aftredend en herkiesbaar. De aanwezige leden stemmen met applaus in met hun herbenoeming.

Erik Brouwer en Rein van Soest zijn beide afgetreden en ontvangen na aftreden en noemenswaardige eretitel: Rein wordt door de vergadering benoemend tot Erelid en Erik tot Erevoorzitter.

Bestuursvacatures:

Bestuurslid (1)Technische Zaken, (2) Bestuurslid Communicatie, (3) Penningmeester en (4) Voorzitter.

Vooruitblik bestuur:

Als bestuur starten we dit seizoen met een belangrijke oproep aan de vereniging. Binnen het bestuur (en ook het dagelijks bestuur) zijn een flink aantal posities niet vervuld. Daarover maken wij ons zorgen. Waar wij blij om zijn is dat wij niet de enige zijn die ons zorgen maken, want de laatste tijd spreken we veel leden die hun zorgen uiten. Helaas heeft niet nog niet geleid tot mensen die opstaan.

Het dalen van het aantal bestuursleden beneden de vijf, zal op papier niet direct leiden tot een probleem, immers het bestuur blijft bevoegd. Wel zal het bestuur keuzes moeten maken wat zij uitvoerend wel en niet oppakt. Tevens zal het bestuur wederom niet op alle vlakken een bestuursvertegenwoordiging hebben.

Daarom nodigen we alle leden en betrokkenen uit op vrijdag 18 januari 2019 voor een Algemene Vergadering waarin de invulling van de bestuursfuncties op de agenda zal staan. Binnenkort ontvangen alle leden hiervan een uitnodiging. Mocht je meer willen weten of jezelf verkiesbaar willen stellen, nodigen wij je uit contact op te nemen met bestuurslid Eline Huijzendveld (0619824483 of E.Huijzendveld@hotmail.com).

Het bestuur,
Lieke Pouwels, Bert van den Oever, Cindy Goedknegt en Eline Huijzendveld.

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×