hoi

Avond van Antilopen: Erevoorzitter Erik Brouwer

Cindy Goedknegt

25-11-2018

Reageer

Op vrijdag 16 november 2018 werd Erik Brouwer tijdens de Avond van Antilopen door de algemene ledenvergadering benoemend tot Erevoorzitter. De voordracht gedaan door het bestuur werd met luid applaus aanvaard waarna hij een gouden Antilopenspeld kreeg uitgereikt.

Erik was al jaren actief binnen o.a. de technische commissie en later als bestuurslid. Op 12 april 2006 werd Erik voorzitter van onze club.

In januari 2006 werd Antilopen geïnformeerd door de wethouder van sportzaken over een aanstaande herstructurering van het sportpark. Daar wilde hij als voorzitter van Antilopen zeker een bijdrage aan leveren. Er is toen een verhuiscommissie aangesteld, waarin ook de voorzitter zelf zitting in nam.

Onder leiding van Erik als voorzitter stimuleerde hij anderen in het werk dat gedaan moest worden voor deze verhuizing. Daarbij positioneerde hij vaak de juiste man op de juiste plek, iets waar we als bestuur veel bewondering voor hebben.

Toen in 2008 het zelfbouwproject van onze kantine terugging naar de gemeente, was dit een flinke tegenslag voor ons als club. Dit betekende namelijk een vertraging voor de bouw van ons nieuwe clubhuis. Ondertussen werd in de zomer van 2008 wel ons nieuwe kunstgrasveld met maar liefst 3 speelvelden opgeleverd. Iets wat Erik en alle andere leden van de verhuiscommissie bij de gemeente continue benoemde als dringende noodzaak, vanwege het ledenaantal en verwachte ledengroei. Erik mag er dan ook trots op zijn dat dit onder zijn leiding als voorzitter van deze club is gelukt.

Uiteindelijk is het de verhuiscommissie en bestuur ook gelukt om een flink budget beschikbaar te krijgen voor ons nieuwe clubhuis. Trots waren wij ook op dit resultaat, want de tekeningen zagen er mooi uit en de vooruitzichten naar een prachtig nieuw pand waren zeer positief.

Na deze jaren als voorzitter heeft Erik zijn voorzittershamer in de zomer van 2009 overgedragen aan Anita van Buren, om de voorzittershamer vervolgens in de zomer van 2013 weer op te pakken. Op dat moment dat Erik weer voorzitter werd, zaten we twee jaar in ons nieuwe clubhuis.

Het initiatief van de 2e sporthal dat, onder leiding van Anita van Buren en Jan Costa, samen met de projectgroep was gestart lag toen behoorlijk stil. De gemeente leek de realisatie van de 2e sporthal in de ijskast te hebben gezet in verband met een bezuinigingsronde.

Ook in de werkgroep nam Erik (als voorzitter van Antilopen) het stokje van Anita over. En nadat met enige moeite weer enige beweging was verkregen op het gemeentehuis, stonden de verkiezingen voor de deur. Met behulp van lokale media en veel netwerkactiviteiten is het de projectgroep gelukt om de 2e sporthal tot onderdeel van de gemeenteraadsverkiezingen 2014 te maken.

Dit heeft toen bijzonder gunstig uitgepakt voor Antilopen, vooral omdat de partijen die het toen het college vormen unaniem positief tegenover de sporthal stonden. Wij zagen daardoor op korte termijn kansen tot het verwezenlijken van onze grote wens: een sporthal gebouwd aan onze accommodatie.

Gedurende Erik zijn tweede periode als voorzitter heeft hij de hoop op een tweede sporthal weer nieuw leven in geblazen. Hetgeen geresulteerd heeft in deze prachtige totaal accommodatie. Uiteraard zouden we alle anderen te kort doen door dit resultaat alleen aan de voorzitter toe te schrijven. Maar wat wij als bestuur juist zo krachtig vinden aan Erik rol als voorzitter is dat hij altijd de juiste mensen weet te vinden, hen weet te positioneren en te motiveren om tot een bepaald resultaat te komen.

Dit maakt dan ook dat het bestuur vindt dat Erik zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt als voorzitter van KC Antilopen, waarin hij veel belangstelling heeft getoond voor de toekomst van Antilopen, voor het handelen van het bestuur en het activeren en motiveren van leden. Trots mogen we als Antilopen zijn op onze nieuwe Erevoorzitter: Erik Brouwer!

Het bestuur

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×