hoi

Avond van Antilopen: Jan Costa Lid van Verdienste

Cindy Goedknegt

25-11-2018

Reageer

Op vrijdag 16 november 2018 werd Jan Costa tijdens de Avond van Antilopen door de algemene ledenvergadering benoemd tot Lid van Verdienste. De voordracht gedaan door het bestuur werd met luid applaus aanvaard waarna Jan een zilveren Antilopenspeld kreeg uitgereikt door de voorzitter.

Jan heeft zich de afgelopen jaren zeer verdienstelijk voor de club gemaakt door zich buitengewoon in te spannen voor de bouw van een tweede sporthal in Leusden. Al jaren leden de Leusdense sporters onder een tekort aan voldoende capaciteit als het ging om sporthaluren. Ook voor Antilopers gold dit in sterke mate. Te weinig trainingstijd en het feit dat teams jarenlang naar Zeist en Achterveld reden, omdat daar nog wel ruimte was, trokken een wissel op onze vereniging. Jan nam daarom in 2009 het initiatief om een plan te ontwikkelen om samen met andere sportverenigingen zelf een hal te bouwen bij ons (nieuwe) clubhuis.

Als directeur van bouwbedrijf Bloemendal wist Jan precies wat er nodig was en op welke wijze er zo goedkoop mogelijk een sporthal kon worden gerealiseerd. Samen met bestuurders van Antilopen, LHV, Impala en enkele onafhankelijke leden vormde hij het platform 2e sporthal Leusden en stak Jan Costa veel tijd en energie in het ontwikkelen van het plan. Helaas bleek er in de Leusdense politiek geen draagvlak voor de plannen om zelf een nieuwe sporthal te bouwen. Het platform ging daarop niet bij de pakken neerzitten en begon een flinke lobbycampagne in de Leusdense politiek. Niet zonder resultaat. Want na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 ontstond er een nieuw college met een meerderheid in de gemeenteraad die voor de bouw van een tweede sporthal was. Een hal wel te verstaan, die door de gemeente werd gebouwd en dus niet op kosten van de genoemde verenigingen.

Voor Jan niet het moment om achterover te leunen, in tegendeel, samen met zijn bedrijf Bloemendal ging hij de strijd aan om de hal te mogen bouwen. Dankzij hun uitgebreide en weldoordachte plan wonnen zij deze strijd om de aanbesteding. Dit heeft voor de Leusdense sporters in het algemeen en de korfballers van Antilopen in het bijzonder zeer goed uitgepakt. Met zijn kennis, niet alleen als bouwer maar zeker ook als sporter, zorgde Jan ervoor dat er voor de Leusdense sporters een geweldige sportaccommodatie ontwikkeld werd naast de Anilopenkantine. In het proces waarin vele belangen gediend moesten worden, wist Jan op uiterst correcte wijze zijn onafhankelijke rol als bouwer te bewaren. Toch was hij ook in staat om te zorgen dat dat er voor KC Antilopen een ideale accommodatie gerealiseerd werd en zorgde zijn bedrijf tegelijkertijd ook nog voor de aanpassingen van onze kantine.

Voor KC Antilopen is de komst van de sporthal naast onze kantine een geweldige stap voorruit en veranderd het bestaan van onze club. De extra trainingsuren geven de mogelijkheid om alle leden meer en beter te kunnen laten trainen, terwijl er niet meer naar Zeist of Achterveld gereisd hoeft te worden. Daarnaast zijn we nu in staat om het hele jaar gebruik te kunnen blijven maken van onze kantine. Dat is goed voor het verenigingsgevoel en onze inkomsten. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder het initiatief, het doorzettingsvermogen en de clubliefde van Jan Costa. KC Antilopen is Jan zeer dankbaar voor zijn inspanningen en heeft dit onderstreept met zijn benoeming tot lid van verdienste.

Het bestuur

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×