hoi

Afscheid als voorzitter

Erik Brouwer

26-10-2018

Reageer

Op 6 september 2013 trad ik voor de 2e keer aan als voorzitter van KC Antilopen. Nu, na 5 jaar is het tijd geworden om plaats te maken voor een opvolger. Ik zal dus aftreden op de komende Avond van Antilopen op 16 november aanstaande.

Ik kijk met heel veel plezier terug op de afgelopen 5 jaar. Voorzitter mogen zijn van KC Antilopen is geen straf. Ik heb veel dingen in beweging mogen zetten of houden, brandjes geblust en leuke gesprekken kunnen voeren met mensen binnen en buiten onze club. Er is dan ook heel veel gebeurd in onze vereniging de afgelopen jaren. We waren jarig en vierde dat uitbundig, promoveerden en degradeerden, veranderde ons vrijwilligersbeleid en bouwden een nieuwe sporthal….  Nou ja, dat deden we natuurlijk niet echt zelf, dat deed Bouwbedrijf Bloemendal in opdracht van de gemeente, maar zo voelde het wel een beetje. En dat kwam doordat wij er al zolang bij betrokken waren. Van een projectgroep gestart door Anita van Buren om een eigen hal te bouwen tot een lobby groep om de politiek te beïnvloeden en daarna met diverse (bestuurs)leden om bij de realisering zoveel mogelijk mee te praten om het project voor onze club zo goed mogelijk uit te laten pakken. Om als voorzitter zo’n project mee te mogen maken was enorm leuk en leerzaam. Met zijn allen hebben we enorm veel bereikt en dat geeft veel voldoening.

Als voorzitter sta je vaak even in het middelpunt van de belangstelling. Bijvoorbeeld als je een kort toespraakje houd bij  een kampioenschap van een seniorenteam of als je namens de club spreekt op de begrafenis van een lid. Niet altijd leuk dus, maar de waardering die je daar voor terugkrijgt is enorm en dat geeft een goed gevoel. Ik wil dus ook graag de mensen die mij bedankten of complimenteerde na een toepspraak hartelijk bedanken. Ik weet dat ik doorgaans vol zelfvertrouwen overkom, maar neem van mij aan dat dat van binnen niet altijd zo voelde. Julie feedback gaf mij vaak net even die steun in de rug die nodig had!

Voorzitter zijn is absoluut geen eenzaam bestaan. Om te beginnen kijk ik met heel veel plezier terug op de samenwerking met de andere bestuursleden de afgelopen 5 jaar. We hebben veel lol gehad, lief en leed gedeeld, elkaar geholpen en samen de kar getrokken. Maar ook buiten het bestuur krijg je als voorzitter veel steun, goede ideeën en suggesties van betrokken leden.  En dat waren geen stuurlui aan wal maar betrokken leden met hart voor de club, hun input is dus waardevol en helpt!

We komen nu zo langzamerhand op het punt aan waarop je je waarschijnlijk afvraagt, als je het zo ontzettend leuk vind waarom stop je dan überhaupt? Wel daar zijn 2 redenen voor. Om te beginnen vind ik het belangrijk dat de club nu een voorzitter krijgt die een andere focus heeft als ik. Hoewel ik al sinds mijn 7e lid ben van Antilopen en groot deel van mijn leven in de TC heb gezeten heeft mijn focus de afgelopen jaren niet op het korfballen gelegen. Nu we de accommodatie perfect op orde hebben en we financieel in een stabiele situatie zitten is het wat mij betreft tijd voor een korfbaldier met een meer interne focus als voorzitter.  En ik moet eerlijk zijn, daar ligt niet mijn kracht.

De andere reden is: ik wil graag tijd vrij maken om hele andere dingen te kunnen doen binnen onze club. Er zijn nog zoveel taken die mij aanspreken. Om te beginnen ga ik mij melden bij de kantinecommissie, ik ben dol op koken dus het lijkt me geweldig om te gaan helpen in de keuken.

Mijn afscheid is op vrijdag 16 november 2018 in de kantine van KC Antilopen. Ik zou het heel erg leuk vinden als je ook kwam!
(Niet vanwege mijn afscheid maar omdat dit de Avond van Antilopen is en het heel belangrijk is om 1 keer per jaar met elkaar over alle ins en outs van onze club te spreken. Dus zet het nu vast even in je agenda dan kun je het niet vergeten!)

Erik Brouwer
voorzitter KC Antilopen

 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×