hoi

Code Rood voor Antilopen 5

Ron Hoebe

23-09-2018

Reageer

"Het is afgelast" zei zoonlief toen uw correspondent afgelopen zaterdagmiddag de Antilopen-kantine betrad. "Afgelast?". "Ja afgelast, het heeft heel hard geregend". Een korfbalwedstrijd die wordt afgelast door een beetje regen, is dat ooit eerder voorgekomen? En uw verslaggever had er nog wel zo'n zin in. Na een lange korfballoze zomer weer richting de Jantine Treurniet Arena. Seizoenskaart in de binnenzak en met het voornemen een mooi wedstrijdverslag te schrijven. Eindelijk, na maanden heimwee weer genieten van de edele korfbalsport!

Antilopen 5 was het seizoen weliswaar moeizaam begonnen met slechts één punt uit de eerste twee wedstrijden maar dat zou vandaag vast en zeker goedkomen. De weg naar de kampioensschaal zou tegen hekkesluiter (of is het hekkensluiter?) Tiel'72 worden ingeslagen.

De regenperiode na de maandenlange verzengende hitte had het korfbalveld goed gedaan. Het lag er aantrekkelijk fris en groen bij. En uw correspondent snoof de geur van het kunstgras al van verre op en voelde de adrenaline van een lang en opwindend korfbalseizoen door zijn aderen stromen.

"Nee echt, het is afgelast, het heeft vanmiddag echt een half uur heel hard geregeld. En er lag wel een twee vingers dikke laag water op het veld" voegde spelverdeelster Lieke Pouwels toe. Nu is menig Antilopen 5-speler of speelster nooit vies geweest van iets waar een twee vingers dikke laag op dreef, maar van een beetje water? Kom op Lieke, een verdacht verhaal.

Zou Antilopen de wedstrijd bewust hebben afgelast uit angst voor een nieuw pak slaag na de matige seizoensstart? Volgens KNKV-voorzitter Rob Meijer aanleiding om een nader onderzoek in te stellen. "Er was voor die bewuste zaterdagmiddag zeker geen Code Oranje afgegeven voor Leusden, tenminste niet volgens Piets!, de weerapp van Piet Paulusma, en dat is de app die wij als KNKV altijd raadplegen." aldus Meijer. "Nee, er was absoluut geen regen voorspeld" voegt weerman Paulusma toe. "Ik vind dit dus een raar verhaal van mejuffrouw Pouwels. Maar ik mag er hangende het onderzoek verder niets over zeggen, oant moarn!"

"Afgelast? Hoe bedoel je afgelast?" vroeg vrouwlief verbaasd toen uw correspondent hevig teleurgesteld thuiskwam. "Dat heb ik nog nooit meegemaakt, dat een korfbalwedstrijd door een beetje regen is afgelast." En ik kan u verzekeren dat mijn eega een door de wol geverfde korfbalster is met een rijk Antilopen verleden. En als die iets over korfbal zegt, dan is het zo!

"Nog één misstap en het is Code Rood voor Antilopen" aldus Rob Meijer.

Volgende week, hangende het onderzoek en een lokale bui daargelaten, uit naar middenmoter (of is het middenmotor?) MIA 4. Aanvang 14.00 uur. De supportersbussen worden bestuurd door de dames Roosendaal, Pouwels, de Peuter en van Baalen. Vertrek vanaf de Jantine Treurniet Arena om 12.45. Komt dat zien. Vol is vol!

-Uw correspondent-

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×