hoi

Wijzigingen spelregels!

Jack den Heijer

09-08-2018

Reageer

Met ingang van het nieuwe seizoen zijn ook weer een aantal spelregels aangepast. Feitelijk gaat het om wijziging van het Regelement van Wedstrijden, maar effect is het zelfde: De regels mbt speeltijd en time-outs veranderen.

 

Speeltijd

De wedstrijdduur van 2x35minuten komt te vervallen. Voor zowel de A-aspiranten als de Senioren wordt zowel op het veld als in de zaal 2x30 minuten gespeeld (uitgezonderd wedstrijden met schotklok).

 

Time-out

De time-out is niet langer voor behouden voor de top. In het gehele wedstrijdkorfbal kunnen time-outs worden genomen. Per wedstrijd kan een ploeg twee time-outs krijgen, zodat er in totaal vier time-outs per wedstrijd mogelijk zijn. Time-outs worden alleen toegekend bij een spelonderbrekingen. Normaal wordt de time-out aangevraagd door de coach. Bij afwezigheid van een coach kan ook de aanvoerder om een time-out vragen.

De duur van de time-out is 60 seconden. Echter na 50 seconden fluit de scheids weer in ten teken dat de ploegen weer moeten gaan klaar staan om de wedstrijd te hervatten.

Tot zo ver de belangrijkste wijzigingen.

 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×