hoi

Verenigingswerk doen we samen!

Eline Huijzendveld

11-06-2018

Reageer

Al jaren wordt het verenigingswerk bij Antilopen door dezelfde vrijwilligers uitgevoerd. Gevolg: veel werk wordt door een kleine groep mensen gedaan. Ook wordt er momenteel het uitvoeren van verenigingswerk een groot beroep gedaan op de spelende leden A-B-Senioren.

Een paar jaar geleden zijn we gestart met het vrijwilligersbeleid en is als eerste stap de structuur van de verenging in kaart gebracht. Daarbij is de nieuwe visie “Succes maken we samen” ingevoerd. Er zijn toen meer leden en ouders actief geworden binnen de vereniging!

En met de komst van de sporthal ontstaat de situatie waarin we het vrijwilligersbeleid verder door hebben ontwikkeld. De nieuwe plannen maken onderdeel uit van het “Beleidsplan Antilopen Is Meer 2017-2022”, welke is besproken en aangenomen is door de ledenvergadering in januari tijdens de Avond van Antilopen.

Verenigingswerk vanaf volgend seizoen

Succes maken we samen
Gegeven de omvang van de vereniging en de bijbehorende ambities is het noodzakelijk dat Antilopen een beleid inzet waarbij iedereen een bijdrage levert aan het succes van de vereniging. Dit betekent dat voortaan ouders van jeugdleden onder de 16 en spelende leden vanaf 16 jaar op sportief, organisatorisch en/of praktisch uitvoerend gebied een bijdrage moeten gaan leveren aan het verenigingswerk. Op die manier houden we met zijn allen de club draaiend!

Frequente clubfunctie of anders?
Je kunt ervoor kiezen om een zelfgekozen frequente clubfunctie te vervullen. Een frequente clubfunctie kan van alles zijn, zoals trainen geven, in een commissie plaatsnemen of vaste barmedewerker worden. Als je hier niet voor kiest dan draai je ongeveer 3 tot 4 keer per jaar een bardienst of zaaldienst. De “teamtaken” die er de afgelopen seizoenen waren (o.a. schoonmaak-, zaal- en bardienst) verdwijnen en maken plaats voor deze nieuwe structuur.

Er is nadrukkelijk gekozen om leden en ouders te betrekken bij het verenigingswerk. Het helpt ons om alle activiteiten uit te kunnen voeren. Ook krijgen de leden en/of ouders het gevoel dat zij een daadwerkelijke bijdrage leveren aan de vereniging en wordt het verenigingswerk op een meer evenredige manier verdeeld.

Keuze
Binnenkort ontvang je als lid en/of ouder een e-mail. Daarin kun je aangeven of je reeds een frequente clubfunctie verricht en/of waar jouw voorkeur naar uitgaat qua verenigingswerk: bardienst of zaaldienst.

De rijbeurten bij uitwedstrijden worden beschouwd als normale (ouder)taken en gelden niet als frequent clubwerk. Net als het fluiten van een wedstrijd als spelend lid.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel, mail dan naar het bestuur en/of specifiek bestuurslid Eline Huijzendveld.

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×