hoi

Samenwerking KC Antilopen en Match and Work

Eline Huijzendveld

29-05-2018

Reageer

K.C. Antilopen is een korfbalclub met een groot maatschappelijk hart. Iedereen is welkom en er wordt met veel respect met elkaar omgegaan. Als sportclub huisvesten we de Sportieve Buitenschoolse Opvang en ook hebben een G-korfbalteam, omdat we graag iedereen laten meedoen binnen onze vereniging. We zijn er trots op dat er ook vanuit het G-team leden onderdeel uitmaken van de klus- en materiaalcommissie, en zo hun steentje bijdragen aan de werkzaamheden binnen de club.

Met de komst van de (gemeentelijke) sporthal direct aan onze accommodatie, zijn we vanaf komend seizoen tijdens zowel de veld- als de zaalperiode thuis in ons clubhuis. Dit betekent een aanpassing voor onze facilitaire organisatie en ook zal hier meer werk voor de vereniging aan vast zitten. De visie hierop is beschreven in het Beleidsplan Antilopen Is Meer 2017 – 2022.

Om hier uitvoering aan te geven zijn de bestuursleden Bert van den Oever en Eline Huijzendveld vanaf 2017 in gesprek gegaan met het bedrijf Match and Work voor een mogelijke samenwerking. Er is gesproken over de mogelijkheid om dagbesteding en ‘werkfit’ trajecten te organiseren bij Antilopen. Doel is om samen een positieve bijdrage te leveren aan het leven van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waarbij verenigingswerk van Antilopen wordt opgepakt. Een win-win voor maatschappij en Antilopen.

Match and Work
De samenwerking tussen Match and Work binnen Antilopen heeft als uitgangspunt om mensen in te laten stromen die van toegevoegde waarde zijn voor Antilopen. We noemen deze mensen Antilopen medewerkers. Het gaat hierbij om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waarbij je kunt denken aan dagbesteding, ontwikkeltrajecten of re-integratie trajecten.

Uit cijfers blijkt dat het percentage mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ondanks de inspanning die gemeentes, instanties en bedrijven doen om hen aan de slag te krijgen, vaak niet leiden tot het gewenste resultaat om deze mensen ook aan de slag te houden. Hierin ligt de grote uitdaging van Match and Work. Zij werken op basis van maatwerk en persoonlijke ontwikkeling. Match and Work borgt de continuïteit op de werkvloer (ons clubgebouw) middels een professionele begeleider en voldoende Antilopen medewerkers.

Belangrijke aspecten voor Match and Work is de cultuur binnen Antilopen, de Antilopen medewerkers moeten zicht echt thuis voelen binnen onze club. Tevens koppelt Match and Work werkzaamheden aan competenties, zodat hun medewerkers zich ook (ieder op zijn/haar niveau) kan ontwikkelen.

Lees meer op de website: www.matchandwork.nl/.

De samenwerking
De intentie is om de samenwerking tussen Antilopen en Match and Work vanaf eind juli/ begin augustus 2018 te starten. Op die manier kunnen de Antilopen medewerkers rustig het gebouw leren kennen en klussen oppakken. Het is de bedoeling dat de groep van maandag t/m vrijdag overdag aanwezig is.

Bij de werkzaamheden die zij gaan oppakken kun je denken aan: het schoonmaken van alle ruimtes, het maken van verse tosti’s, het klaarmaken snoepzakjes, voorraadbeheer van schoonmaak artikelen, groenonderhoud en diverse andere incidentele klussen zoals bijv. helpen bij verven of ramen lappen.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de Antilopen medewerkers hier iets voor terug krijgen, denk hierbij aan een warm welkom in een sociale vereniging, een lekkere lunch, werkkleding van Antilopen, meetrainen, gezelligheid op zaterdag als ze komen kijken. Kortom erbij horen!

Enthousiaste Gemeente
Grotendeels zullen de deelnemers bestaan uit medewerkeres met een dagbesteding indicatie vanuit de WLZ. Mocht je zelf nog mensen kennen die het leuk vinden om te werken en zich te ontwikkelen bij Antilopen dan kunnen zij zich aanmelden bij Match and Work: Karlijn@matchandwork.nl of 06 82990652.

Daarnaast is Match and Work in gesprek over dit project met de Gemeente Leusden. De gemeente is namelijk de samenwerkingspartner wat betreft de re-integratie trajecten. Gelukkig is de gemeente enthousiast over ons plan en kunnen we de samenwerking verder vorm gaan geven.

Vervolg
Komende periode pakt Match and Work de werving van Antilopen medewerkers op. Ook zal er een vacature open worden gesteld voor de professional begeleider. Via de geëigende kanalen zullen we jullie blijven informeren over de voortgang van dit project.
Mochten er naar aanleiding van dit bericht vragen zijn dan kun je deze stellen aan bestuurslid Eline Huijzendveld.

Reacties

Ramon Eijnthoven 29-05-2018

Wellicht heeft iemand binnen Antilopen interesse in deze vacature ? Dus waar is deze vacature terug te vinden ?

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×