hoi

A2 masterplan voor het eerste?

Ron Hoebe

11-03-2018

Reageer

Een schrijversblok zou je ervan krijgen, de laatste rood(git)zwarte speeldag in sporthal De Korf. Zowel Antilopen A2 als het eerste gingen kansloos onderuit. Veel schrijvers hebben er last van, een schrijversblok, vaak veroorzaakt door onzekerheid over het eigen werk. Echter, hier speelt de onzekerheid over het vertoonde spel een grotere rol. Daar waar A2 met 17-19 het loodje moest leggen tegen Tweemaal Zes A1, moest het eerste een bittere pil slikken tegen het Dordtse Oranje Wit. “Maar niet getreurd” aldus de naamgeefster van de nieuwe korfbalarena “want met AW.DTV A2 achter zich op de ranglijst hebben onze adspiranten degradatie weten te ontlopen en daarmee de doelstelling voor dit zaalseizoen ruimschoots gehaald.” Het eerste moet daarentegen nog vol aan de bak. Het gezegde “Hoe verder van Dordt, hoe rotter het wordt” ging zaterdagavond meer dan op want na een nipte 20-30 nederlaag pakten de Leusdenaren de rode lantaarn in de Overgangsklasse D. Maar een Chinees gezegde luidt 安妮哭,约翰 ofwel 雨后来了阳光 (redactie: zie Google Translate).

 

 

Wat nu? Het is duidelijk dat er met het oog op de aankomende kraker tegen SKF iets moet gebeuren. Maar de trainer ontslaan? In het Leusdense wordt gehoopt op een zogenaamd Korbach-effect. Fritz Korbach, wie kent hem niet? De flamboyante voetbaltrainer die zieltogende clubs beter liet presteren. Menig club in nood klopte bij hem aan en met zijn no-nonsense aanpak en vlijmscherpe humor kreeg hij ze altijd weer op de rails. “Fritz Korbach is echter geen optie voor ons” verklaart een bron dichtbij het Antilopen-bestuur (redactie: vacant bestuurslid Technische zaken). “Behalve dat de heer Korbach in 2011 is overleden hield hij ook van een borreltje en een sigaartje, genotsmiddelen die wij nu juist bij onze club willen uitbannen.”

 

Inmiddels is “Dikkie Dik” Advocaat gesignaleerd op het Burg. Buiningpark. “Maar ook dat is geen optie” aldus penningmeester Rein van Soest, “daar hebben wij gewoonweg de miljoenen niet voor. Het is algemeen bekend dat de heer Advocaat wordt geleefd door hebzucht. Zijn obsessie voor geld loopt als een rode draad door zijn carrière. Hij schendt afspraken en verbreekt contracten alsof het allemaal niets is.” En, zo voegt voetbal- en korfbalanalyticus Johan Derksen toe, “hij zal Antilopen verlaten zodra een andere korfbalclub meer geld zal bieden”. Dick Advocaat zelf heeft er wel oren naar; “DVSP, Haarlem, SVV, PSV, Glasgow Rangers, Borussia Mönchengladbach, Zenit Sint-Petersburg, AZ’67, Sunderland, Fenerbahçe, Sparta Rotterdam en niet te vergeten mijn termijnen als bondscoach bij het Nederlandse elftal, België, Rusland en Servië, het verbleekt allemaal bij een trainerschap bij het roemrijke Antilopen.” Inmiddels zit ook Aad “Afkoopsom” de Mos op het vinkentouw.

 

Dennis

 

De oplossing lijkt echter dichter bij huis te liggen, en wel bij Antilopen A2. Een masterplan lijkt in de maak. Een eerste aanzet daartoe werd afgelopen zaterdag gegeven door Joost van Woerkom zijn eerste speelminuten in het eerste geven. Joost is jaren geleden kortstondig trainer geweest van het huidige A2 en heeft daar de kunst van topkorfbal af kunnen kijken. Die periode heeft zijn korfbalcarrière een absolute boost gegeven. Ook veelzeggend is de solide partij die Dennis de Graaf tegen Oranje Wit afleverde. De topscorer heeft zijn eerste korfbalstapjes op 15-jarige leeftijd gezet als trainer van, u raadt het al, A2. Kortom, toeval bestaat niet, zeker niet in de korfbalwereld. Je kan natuurlijk ook 3 minuten en 21 seconden voor tijd je hele team een publiekswissel geven en vervangen door de A2 zoals de coach van Oranje Wit afgelopen zaterdag deed. “Menig A2-speler en speelster heeft de capaciteiten om een wedstrijd te lezen en te doen kantelen, zelfs in 3 minuten en 21 seconden” zegt Ruud van de Hoef daarover, “de vraag is echter of we ze kwa lengte in één week kunnen klaarstomen voor het echte werk.” Volgens verzorgster Joyce Osnabrugge zou het medisch niet verantwoord zijn om de jongelingen een week lang een extreem hoge dosis van het Kjell Pater-groeihormoon toe te dienen. Maar vergeet niet dat hier hogere belangen spelen.

 

In het licht van dat laatste moet ook de waarschijnlijke terugkeer van het Antilopen-koningskoppel, Wouter en Frans ter Maten, worden gezien. De eerste is juist hersteld van een zware enkelblessure en zijn huidige club KV Wageningen lijkt bereid hem voor een korte periode af te staan. De laatste is op de weg terug na een medische ingreep en wordt in staat geacht om samen met zoonlief Antilopen voor degradatie te behoeden zeker als hij “het op zijn heupen krijgt in de wedstrijd tegen SKF” aldus kandidaat-voorzitter Anita ter Maten.

 

Maar laten we vooral niet de negende man vergeten. Want zeg nou eerlijk, Antilopen mag trots zijn op die hondstrouwe supportersschare. De vrees vooraf aan de topper tegen Oranje Wit was dat het roodzwarte legioen zich bij een nederlaag niet in de hand zou kunnen houden. Wie herinnert zich niet 20 april 1981? Natuurlijk zult u zeggen, dat was de dag dat FC Utrecht de laatste wedstrijd in de oude Galgenwaard speelde en waarna het stadion eigenhandig door supporters werd gesloopt (redactie: ken uw klassiekers!). Een scenario dat ook in voor De Korf werd gevreesd. Maar niets was echter minder waar.

 

De Antilopen-aanhang heeft weliswaar een stekje aan de befaamde Bunnikzijde in De Korf maar menig voetbalhooligan kan een voorbeeld nemen aan onze schreeuwende, zingende en trommelende jongelingen. Alleen jammer van mijn trommelvliezen. Bij Beter Horen zeggen ze “uw gehoorfitheid, dat heeft u zelf in de hand”. Nou, dan moet u zeker niet naar een thuiswedstrijd van het eerste gaan! En hoe fit uw gehoor is kunt u zelf checken op de website van Beter Horen. Nou, daar heeft ondergetekende geen Hoor Fitheid Meter voor nodig. Na elke thuiswedstrijd van het eerste schiet de beurskoers van Beter Horen omhoog en het vermoeden bestaat dat één van de Ockerse-telgen zelfs wordt gesponsord door dit bedrijf.

 

“Hopelijk wordt er in de Jantine Treurniet Arena paal en perk gesteld aan deze vorm van geluidsoverlast” aldus Hans van der Togt. “Anders heb ik er geen zin in om daar volgend seizoen als spreekstalmeester op te treden, zeker omdat de kans groot is dat Leontine Borsato het bij een doelpunt van Antilopen toch niet hoort als ik roep "En wie laat ons weer alle cijfers zien, onze enige, echte, eigen... Leontine”.

 

Voor Antilopen A2 zit het zaalseizoen erop. Daarom aankomende zaterdag allemaal massaal naar het eerste. Alhoewel de locatie en aanvangstijd bij het ter perse gaan van dit bericht nog niet bekend was kan de Antilopen-aanhang gewoon gebruik maken van de Antilopen A2 NS Dagtocht. Houdt u daartoe de NS Spoordeelwinkel in de gaten.

 

-Coen van Dijk-

 

Naschrift:

@het eerste: Niet getreurd, kop op! Er zijn vele voorbeelden van miraculeuze ontsnappingen in de sport. En met dezelfde bewonderenswaardige inzet als afgelopen zaterdag, én jullie korfbalkwaliteiten (want vergeet niet, jullie zitten stuk voor stuk niet zomaar in het eerste!) gaan jullie het zeker redden. Al doe je het alleen al voor jullie fantastisch supporters. En daar hebben jullie een A2 Masterplan of het koningskoppel Ter Maten toch echt niet voor nodig. Succes!!!

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×