hoi

“Geslaagde” slechte generale opening Jantine Treurniet Arena

Ron Hoebe

05-03-2018

Reageer

Onder het mom van “Een slechte generale belooft een goede première” is afgelopen zaterdag tweemaal geoefend voor de aanstaande officiële opening van het nieuwe onderkomen van Antilopen A2. Kosten nog moeite worden gespaard en niets zal aan het toeval worden overgelaten voor als binnenkort het lint officieel zal worden doorgeknipt. De laatste volledige repetitie vóór de daadwerkelijke uitvoering in kostuum met belichting en decors -maar zonder lint- was, zoals een generale moet zijn, verre van optimaal.

 

De opening met de wethouders, raadsleden, alle leden van sportverenigingen en geïnteresseerden uit Leusden en omgeving was verre van ludiek, maar ook het sportcircuit, de kinderdisco (redactie: wat deed Sebas van Andel daar?), het avondeten, en het vrije korfballen liepen niet (of misschien wel?) zoals gepland.  Daarnaast was de zogenaamde officiële opening omgeven door de spanning rondom de aanstaande vacante positie van Antilopen-voorzitter. Het laatste nieuws op dat gebied is dat, zoals u wellicht heeft gelezen op de Antilopen-site,  Karolien Pouwels voor de eer heeft bedankt. Daarmee zou feitelijk alleen Anita van Buren nog in de race zijn omdat de aanwezigheid bij de kinderdisco van Sebas van Andel, de enige andere kandidaat, vragen heeft opgeroepen.

Volgens Albert Dragt, Leusdens wethouder van Sport, was het in de avond aandoenlijk om te zien hoe kinderlijk naïef de vele aanwezigen zich in het feestgedruis stortten, zich niet realiserend dat het om een fake opening ging.

De daadwerkelijke opening blijft een duister mysterie en kan bestempeld worden als het best bewaarde geheim van Leusden en omgeving. “Zelfs Jantine was niet op de hoogte van deze generale en zij was onaangenaam verrast en hevig geëmotioneerd toen zij de naam Sportcentrum Buiningpark op de nieuwe hal zag staan” aldus een woordvoerder van de familie Treurniet. “Maar iedereen die enigszins is ingeburgerd in de korfbalwereld kon weten dat het slechts een werktitel betrof” voegt Dragt toe. “De naam verwijst naar Albert A.F.H. Buining, burgemeester van Hamersveld van 1959 tot 1968. De edelachtbare heer Buining heeft echter nog nooit een bal in het korfbalmandje gegooid. Sterker nog,  Antilopen is opgericht in 1965, lang na zijn aantreden als burgemeester.” Uit anonieme bron (redactie:  de huidige ledenadministratrice) is vernomen dat hij zelfs heeft geprobeerd om de oprichting te torpederen. Het geheelonthouderschap van de heer Buining viel namelijk niet te rijmen met het feit dat Antilopen is opgericht in café Van de Pol, nu bekend als café De Dikke. Naar nu blijkt hebben de 18 aanwezigen zich destijds overgegeven aan overmatig drankgebruik, daartoe mede aangezet door voormalig eigenaar Tinus. In het licht van deze schokkende onthulling is het op zijn minst opmerkelijk te noemen dat de recente Avond van Antilopen slechts  in het teken stond van of Antilopen een “rookvrije” sportvereniging wil en kan worden. Een volgende Avond van Antilopen met de vraag of de club “drankvrij” moet worden ligt in het verschiet. Naar verwachting zullen de bezwaarschriften van Antilopen A2, senioren 5 en 8 massaal binnenstromen.

“We waren wel degelijk op de hoogte van de negatieve kijk van de voormalige burgervader op korfbal, en het met onze sport gepaard gaande drankmisbruik” aldus een anonieme bron dichtbij het bestuur (reactie: E.B.), “en we hebben zeker andere werktitels besproken. Ernest Louis baron van Hardenbroek van Lockhorst, Godert Jan baron van Hardenbroek van Ammerstol of H.J.H. baron van Boetzelaar van Oosterhout, allen voormalige burgemeesters die de edele korfbalsport wel een warm hart toedroegen. Maar hun namen passen gewoonweg niet op buitenmuur van de nieuwe hal. Helaas moesten wij ons beperken tot 23 karakters (inclusief spaties) en 32 punten met Scrabble (exclusief bonuspunten). Daarnaast moest de naamgever of, in dit geval naamgeefster, iets voor de club hebben betekend. En aan het eind van de rit heeft Jantine Treurniet nog steeds het record in handen van het snelste Antilopen-korfbalpunt ooit (redactie: 7 seconden!).”

Ook is nog even overwogen om de generale repetitie te houden op 1 april maar dat zou te voor de hand liggend zijn geweest. Bovendien is dat een zondag, een dag die het Antilopen-bestuur niet wil verstoren.

Een tipje van de sluier over de daadwerkelijke opening kan inmiddels wel worden opgelicht. Volgens insiders zou Mary Borsato, eigenaresse van bruidsmode specialist De Witte Markies, het lint ontwerpen. “Het onvergetelijke moment van een aanstaande opening is het uitkiezen van een lint voor de dag van je clubleven. Vol emotie gaan wij samen met Jantine op zoek naar het mooiste lint. Tussen de enorme keus en oogverblindende creaties zal zij vast haar droomlint vinden. Wij weten als geen ander wat er allemaal komt kijken bij het uitzoeken van je openingslint. “ aldus de moeder van. ”Op dit moment denken we aan een openingslint van kant, echt een trend. Mogelijk ook met veren, veel plooien en rafels. De kleuren zijn dit jaar wat rustiger, met een vleugje taupe, roze of mint. Maar voor Antilopen zullen we waarschijnlijk toch voor rood en zwart gaan, voor een elegant openingslint met sexappeal.” voegt Borsato toe.

De keuze voor Mary Borsato is niet opmerkelijk gezien de recente contacten tussen Antilopen A2 en zoonlief Marco. De meest succesvolle Nederlandse artiest ooit en voormalig eigenaar van de The Entertainment Group werd namelijk op 17 februari bij de uitwedstrijd tegen het Westbroekse DOS A1 gespot op de tribune. In aanwezigheid van echtgenote Leontine, bekend van "En wie laat ons weer alle letters zien, onze enige, echte, eigen... Leontine", zou hij coach Ramon Schulten hebben gescout. Ramon zou op de radar van Borsato zijn gekomen na zijn rode kaart een week eerder thuis tegen koploper Telstar A1. Zelden was een rode kaart met zoveel emotie omgeven, niet alleen mooi gegeven maar ook bijzonder theatraal ontvangen” aldus Borsato.

The Entertainment Group was bij het grote publiek vooral bekend vanwege de organisatie van de concertreeks Symphonica in Rosso en ging in 2009 failliet. Na de mooie rode kaart van Ramon die al snel tot het Gooische doordrong (redactie: de Borsato’s zijn woonachtig in Blaricum) zou hij direct het plan van een Antilopen A2 in Rosso hebben opgevat. In lijn met Symphonica in Rosso zou Antilopen A2 in Rosso een jaarlijks terugkerend muziekevenement moeten worden en natuurlijk gehouden in de Jantine Treurniet Arena met telkens een andere hoofdact. Na illustere namen als Paul de Leeuw, Lionel Richie en Diana Ross zou Ramon Schulten in 2019 de honneurs op zich moeten nemen.

Het is overigens nog niet duidelijk wie het lint tijdens de (wel) feestelijke opening zal doorknippen. Ook daarvoor zou Ramon een logische keuze zijn maar inmiddels heeft hij er een geduchte concurrente bijgekregen in de vorm(en) (redactie: let op deze woordspeling) van Samantha de Jong, ook wel bekend als Barbie. Zeker nu zij recent plannen had om vanuit de Hofstad richting Leusden te verhuizen. De vrees bestaat echter dat dit een vrijbrief zou zijn voor het gebruik van XTC, speed, GHB en andere partydrugs tijdens zowel de kinderdisco als de officiële feestavond.

Marjan van Rintel, directeur bij NS Reizigers, heeft inmiddels euforisch gereageerd op het initiatief van de Borsato’s. De onlangs in het leven geroepen Antilopen A2 Dagtocht zal met dit evenement een nieuwe boost krijgen. “Op dit moment zijn wij met ProRail in gesprek om de Ponlijn te verleggen naar het Burg. Buiningpark. Station Jantine Treurniet Centraal, ziet u het al voor u?” aldus van Rintel.

Volgende week zullen de paradepaardjes van de Leusderkorfbalvereniging voor een laatste maal aantreden in De Korf en wel tegen het Maartensdijkse Tweemaal Zes A1. Aanvang 15.20. Kaarten zijn beschikbaar via de bekende voorverkoopadressen. De vijandelijke aanhang kan gebruik maken van de Antilopen A2 NS Dagtocht richting het Leusdense.  Komt dat zien! Vol is vol!

En dan volgend zaalseizoen in de Jantine Treurniet Arena. Wie weet met Leontine Borsato en Hans van der Togt waarbij de laatste bij elk doelpunt zal roepen "En wie laat ons weer alle cijfers zien, onze enige, echte, eigen... Leontine”.

-Coen van Dijk-

Naschrift:

Eerwaarde Karolien Pouwels, hierbij wil ik u oprecht bedanken voor uw voordracht van bovengetekende als voorzitter van het roemruchte Antilopen en het in mij gestelde vertrouwen. Ik heb weliswaar mijn sporen ruimschoots verdiend op korfbalgebied (een legendarisch familietoernooi met kerst 1989 in een team met Antilopen-coryfeeën zoals Mieke Visser, Eline Hoebe, Esther Versteeg en  Frank van de Pijpekamp waarbij wijlen Rien Osnabrugge nog vanaf de tribune “Hé van Dijk, gaat het een beetje?” riep. Tegelijkertijd weet ik als geen ander dat je op een (dát) hoogtepunt moet stoppen. Ik heb toen al besloten om het korfbalstokje door te geven aan de jeugd. Bovendien moet het, zoals uw dochterlief al heeft verklaard, en ik citeer  “iemand zijn die autoriteit uitstraalt”. Ik hoop dat u uw beslissing om u niet beschikbaar te stellen voor het Antilopen-voorzitterschap wilt heroverwegen. Zo niet, dan heb ik daar alle begrip voor en kunt u alsnog op mijn steun rekenen tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×