hoi

terugblik Avond van Antilopen – Rookvrije sportvereniging of niet?

Cindy Goedknegt

30-01-2018

Reageer

Een van de onderwerpen die op de Avond van Antilopen werd besproken, was of Antilopen een “rookvrije” sportvereniging wil en kan worden. Dit is een maatschappelijk onderwerp dat ook buiten de vereniging leeft en het bestuur was (en is) benieuwd hoe de leden hierover denken.

De leden die over dit onderwerp goede discussies hebben gevoerd vonden het een té grote stap om de rokers van het complex te verbannen. Wel wordt het belangrijk gevonden om een rookplek op het sportcomplex te creëren waarbij er voldoende faciliteiten zijn dat er niet alsnog sigaretten over het terrein rondslingeren. Het is nu nog lastig om een goede plek hiervoor te bepalen. Dit is afhankelijk van hoe het terras er precies uit komt te zien. Voor de bepaling van de plek kunnen we de samenwerken met LHV.

Naast de bepaling van de plek is het ook belangrijk om gezamenlijk toezicht te organiseren op het naleven van deze regel. Er moet een omgeving gecreëerd worden waar men elkaar kan aanspreken waar gerookt dient te worden. Er werd ook nog geopperd om te kijken of er eventuele subsidies beschikbaar zijn om dit door te voeren (bijv. LeusdenFit). De leden vinden dat het vergelijk tussen alcohol en roken in deze niet op gaat. Rondom alcohol hebben we als vereniging al goede afspraken (de tap gaat pas na een bepaalde tijd open).

Kortom, er is een goed beeld ontstaan hoe deze leden denken over het worden van een rookvrije verenging of niet. Heb jij een andere mening of een aanvulling op deze discussie die gevoerd is? Schroom dan niet om deze met ons te delen.

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×