hoi

Van de Hoef en Antilopen nemen na 3 seizoenen afscheid van elkaar

Technische Commissie

28-12-2017

Reageer

Namens de prestatie TC willen we kenbaar maken dat Antilopen en Ruud van de Hoef hebben besloten om na afloop van het huidige seizoen (2017-2018) niet verder te gaan in de samenwerking. Niet vreemd, want de huidige trainer/coach is aan zijn 3e seizoen in Leusdense dienst bezig. 

 

Van de Hoef begon een paar jaar geleden met een dubbele opdracht: het inpassen van talentvolle jeugdige spelers en aantrekkelijk korfbal spelen in de landelijke overgangsklasse. Van de Hoef heeft die taak uitstekend weten uit te voeren. De eerste 2 seizoenen werd er veelal uitstekend gespeeld. Met name de zaalwedstrijden waren van hoog niveau en sporthal "de korf" was voor menig top-ploeg een lastig te nemen horde.

Dit seizoen heeft de ploeg, mede door het vertrek van 3 basisspelers, het lastig en moet het knokken voor lijfsbehoud in de Overgangsklasse. Onder aanvoering van Van de Hoef werd besloten om dit verlies op te vangen door meer trainingsuren te maken. Daarom traint de selectie, aangevuld met de jongelingen van junioren A1 op dinsdagavond in twee blokken in plaats van de standaard 1,5 uur. Het is mooi om te zien dat deze jonkies zich kunnen optrekken aan hun idolen. Gelukkig geven de recentelijke uitslagen hoop op een langer verblijf in de Overgangsklasse, wat ook past bij de ambities van de club om de komende seizoenen om de bovenste plekken in de Overgangsklasse mee te doen en indien mogelijk een stapje omhoog in de hoofdklasse te acteren. Werk aan de winkel dus voor de huidige trainer en de man of vrouw die het stokje van Ruud na de zomer zal overnemen. De nieuwe trainer kan volgend seizoen gebruik maken van de nieuwe sporthal die aan het Antilopen complex is gebouwd en vanaf volgend seizoen de thuisbasis van Antilopen zal zijn.

Op dit moment is het nog onbekend wie de opvolger van Van de Hoef zal worden. De PTC heeft al in een vroeg stadium een profielschets gemaakt en een aantal zeer positieve gesprekken met kandidaat trainers gevoerd. Wij hopen jullie op korte termijn de resultaten van deze gesprekken te kunnen melden.

Ook voor Ruud is het nog onbekend waar hij na de zomer aan het roer komt te staan. De PTC is ervan overtuigd dat er een mooie korfbalclub voor Van de Hoef zal komen, waar hij met de extra 3 jaar ervaring die hij in Leusden heeft opgedaan ook deze vereniging naar een hoger plan zal tillen.

De PTC zal u via de site van Antilopen op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen.

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×