hoi

Antilopen wint in spannend duel tegen Heerenveen

Bettie Haisma

01-04-2014

Reageer

In sterk contrast met het onstuimige weer in de week daarvoor, startte het vlaggenschip van Antilopen afgelopen zaterdag in de lentezon tegen het Friese Heerenveen. De insteek was om tegen het als tweede geklasseerde Heerenveen een betere pot op de mat te leggen dan tegen Oost-Arnhem.

De start van de wedstrijd was voor Heerenveen. Al snel werd tegen een 0-3 achterstand aangekeken en leek het een lastige middag te gaan worden voor Antilopen. Bart Witteveen wist daarna de score voor Antilopen te openen, gevolgd door het eerste van de drie doelpunten die Eva Stam voor haar ploeg kon aantekenen. Vervolgens werd er vlot om en om gescoord tot een stand van 9-9. Vlak voor rust kon een Leusdense voorsprong worden genoteerd, 11-10.

Voor het publiek, dat de nieuwe tribunes goed vulde én voor een hoop positieve aanmoediging zorgde, zou het een mooie 2e helft worden, met veel spanning en sterk korfbal van beide partijen. Na 4 minuten in de tweede helft wist Antilopen uit te lopen tot 13-11, door schoten van Bart Witteveen en Sanne van Baardewijk. Overigens mede mogelijk gemaakt door de sterke rebound van Richard van der Pas, die telkens pittige duels moest aangaan met zijn een kop groter zijnde tegenstander. Even leek het erop dat de scheidsrechter Heerenveen terug in de wedstrijd zou helpen, door aan de ene kant geen starfworp toe te kennen aan Antilopen, maar in de opvolgende aanval wel direct de bal op de stip te leggen. Deze werd echter gemist, waarna Joost van Woerkom na een fraaie actie met Kjell Pater, het verschil op drie punten wist te brengen. Kjell Pater speelde vervolgens een belangrijke rol in de slotfase, door verdedigend druk te geven aan de puntspeler van Heerenveen en aanvallend de 18-16 te scoren uit een doorloopbal, na een goede uitstap onder de korf van Eva Stam. Eindstand 18-17.

Scores: Bart Witteveen 5, Joost van Woerkom 4, Eva Stam 3, Kjell Pater 3 (1), Richard van der Pas 2 en Sanne van Baardewijk.

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×