hoi

Zaalseizoen ‘14/’15 zonder sportieve sanctie

Jack den Heijer

25-03-2014

Reageer

Aan het eind van het zaalseizoen kan de balans worden opgemaakt. De eindstanden op de ranglijsten waren reeds bekend na het spelen van de laatste wedstrijden. Op de website van de KNKV zijn nu ook de “resultaten” op het arbitrage vlak gepubliceerd: Antilopen zal het zaalseizoen ‘14/’15 zonder sportieve sanctie kunnen beginnen.

 

We hebben dit seizoen kunnen ondervinden wat het betekent om met een sportieve sanctie te maken te krijgen. Zowel het tweede als het derde begonnen afgelopen zaalseizoen met respectievelijk twee en één punt in mindering. Dit omdat we het seizoen ervoor te weinig scheidsrechters hadden geleverd.

 

Afgelopen seizoen hadden we een lagere verplichting voor het leveren van scheidsrechters dan het seizoen ervoor. Dit was deels een bewuste keus en deels te danken aan degradatie. Evengoed moesten in totaal 47 wedstrijden in het wedstrijdkorfbal worden gefloten om sportieve sanctie te voorkomen. We zijn uitgekomen op een totaal van 48 gefloten wedstrijden!

 

Dank gaat uit naar de scheidsrechters die de wedstrijden daadwerkelijk hebben gefloten:

-          Jack den Heijer

-          Paul Ockerse

-          Ramon Schulten

-          Rein van Soest

-          Martin de Vos

-          Rob de Vos

-          Rico de Weerdt

 

Naar Rob de Vos gaat bijzondere dank uit. Dit omdat Rob zich al jaren elk weekend op naam laat aanwijzen als scheidsrechter. Hij is daarmee de enige scheidrechter die voor Antilopen op naam fluit.

 

Heeft Antilopen dan op scheidsrechtersvlak alles op orde? Nee helaas niet. We hebben in het zaalseizoen dan wel de sportieve sanctie ontlopen, voor de financiele sancties geldt dat niet. Om financiele sancties te voorkomen hadden we 81 wedstrijden moeten fluiten. Het resultaat is een sanctie van EUR 1755,-. Een enorm bedrag, zeker als je realiseert dat deze sanctie alleen voor het zaalseizoen is en dat er ook nog een veldseizoen is. Het is dan ook een grote uitdaging voor Antilopen om in de toekomst niet alleen de sportieve sanctie maar ook de financiele sanctie te voorkomen.

 

Op de korte termijn wacht ons direct de volgende uitdaging: Ook op het veld een sportieve sanctie voorkomen. Hiervoor moeten 48 wedstrijden gefloten worden. De teller staat nu op 27 met nog 6 speelweekeinden te gaan. Dit vergt wel een inspanning, maar kan worden gehaald.

 

De scheidsrechterscommissie.

 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×