hoi

Met tribunes zien we onszelf weer zitten

Jeroen Fleuren

17-03-2014

Reageer

Misschien heb je ze al gezien: rondom het kunstgrasveld staan ineens twee heuse tribunes! Een op het gras voor het hoofdveld en een aan de lange kant van veld drie. Nouja, waarschijnlijk heb je twee 'frames' zien staan. Inmiddels zijn ze gebruiksklaar! Maar, je zult er wel iets voor moeten doen...

De loopplanken liggen er in, de kussens zijn niet goed weersbestendig. Deze moeten daarom -helaas- wel steeds worden neergelegd en ook weer worden opgeruimd. Voorlopig gebruiken we de Laheij-kamer als opslagruimte. Verzoek is dan ook om ze daar op te halen als je de tribune wilt gebruiken en het na afloop daar weer op te bergen. Er wordt gedacht over een handigere oplossing, maar vooralsnog moet het even zo. Het zou natuurlijk helemaal handig zijn als iemand op zaterdagochtend een kar wil volladen met de kussens en deze naast de tribune zet...

Waar komen die dingen eigenlijk vandaan? Dat is allemaal de 'schuld' van Michel Lerou. Nog voor de afgelopen zomer gaf hij te kennen dat er op zijn werk twee tribunes zouden worden afgedankt. Ze waren wel eens gebruikt voor tv-opnames, maar waren niet langer nodig. Het was of ze vuilstort, of de velden van Antilopen. We mochten ze zo, voor niets, overnemen. Dat noem ik nog eens 'an offer you can't refuse', oftewel een buitenkans die we niet konden laten lopen. 

Het vervoer naar Leusden bleek lang een heikel punt. In losse onderdelen opgestapeld was het een enorm pakket, dat uiteindelijk in een enorme blauwe kooi (deze staat achter de fietsenstallingen) door een professioneel transportbedrijf naar het Buiningpark is gebracht. Hiervoor moeten we Jan Costa bedanken; door zijn bemiddeling konden we dit vervoer voor een vriendenprijs regelen. Misschien heb jij er wel aan meebetaald, want er is in de Korf gecollecteerd om €150 bij elkaar te krijgen. Als dat zo is: bedankt!

Tussen kerst en oud nieuw is het gevaarte in Leusden aangekomen. Politiebegeleiding bleek net niet nodig, maar een spannende onderneming was het wel! Daar zijn de twee frames in elkaar gezet, met behulp van Erwin (Davelaar), Jack, Joost, Rein, Ramon E., Julien, Michel en Mirjam B. Voor de hoofdtribune werden vier sleuven gegraven, om hem vast en recht te kunnen zetten in het grasveldje. 

Afgelopen zaterdag tijdens de NL/Antilopen Doet klusochtend kreeg dit project een vervolg. Tijdens die hele ochtend hebben de spelers van de C1&C2 heel veel werk verzet en hebben vier mannen geholpen om de losse planken en kussen schoon te maken. Het was zowaar nog leuk om te doen ook! Met name Jack heeft wederom geholpen om de tribune stabiel te krijgen: Jelle en Erwin hadden al eerder tegels geregeld voor in de sleuven onder de hoofdtribune: zo voorkomen we op lange termijn verzakking en staat hij zo recht mogelijk. Tegels liggen, tribune staat. Het uur u was daar: we konden planken en kussens erin leggen en de zaterdagse training.van de selectie had publiek! 

Er zijn toekomstplannen wat betreft het opslaan van de kussen en het dichtmaken van de achterzijde om deze te integreren met de speeltuin. Maar zelfs Keulen en Aken... enfin, je kent het gezegde. 

Dus, wil je eens lekker op je gemak een wedstrijd bekijken? Schroom niet om in de Laheij-kamer een kussen op te halen en jezelf een riante zitplaats (op hoogte naar keuze) te verschaffen! 

Foto helemaal onder is van 15-03-2014, foto erboven is van 28-12-2013.

 

Reacties

Karen Schipper 18-03-2014

haha geweldige tekst Jeroen. Dank aan Michel en Jan Costa. En natuurlijk al die actievelingen die gepoetst, gegraven etc. hebben!

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×