hoi

Antilopen boekt degelijke overwinning op Exakwa

Bettie Haisma

02-02-2014

Reageer

In sporthal 'de Koploper' te Lelystad moest koploper Antilopen aantreden tegen Exakwa. Voor Exakwa was dit de laatste kans om nog mee te doen om de bovenste plaats in de eerste klasse. In de thuiswedstrijd werd slechts nipt gewonnen door Antilopen en dus beloofde het een spannend duel te worden.

Echt spetterend was de eerste helft niet. Het spel van Antilopen was prima, maar nog niet overtuigend. Ook bij Exakwa werd moeizaam gescoord. Exakwa besloot fysiek de strijd aan te gaan, wat zorgde voor de nodige overtredingen en zelfs een gele kaart. Drie van de acht Antilopen goals in de eerste helft, werden dan ook door Kjell Pater verzilverd vanaf de strafworpstip. Exakwa wist zelf zeven keer tot soren te komen, waardoor de Leusdenaren met een puntje voorsprong de kleedkamers op konden zoeken bij rust.

Na rust wist aanvoerdster Marion van Loenen met een fraaie omdraaibal de score op twee punten verschil te brengen. Ook Bart Witteveen wist na lang zoeken de korf te vinden. Exakwa kon nog wel wat terugdoen, maar het was Lindsey Verheul die na een moeizame eerste helft zich goed herpakte en het verschil met een doorloopbal op vier punten wist te brengen. Sanne van Baardewijk zou vervolgens haar vierde goal van de avond maken, 10-15. Hierna was de wedstrijd gespeeld en eindigde de wedstrijd in een degelijke en belangrijke 12-17 overwinning voor Antilopen.

Scores: Sanne van Baardewijk 4, Kjell Pater 4 (4), Joost van Woerkom en Bart Witteveen 3, Richard van der Pas, Marion van Loenen en Lindsey Verheul.

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×