hoi

Exakwa/Centraplaza trekt in spannend duel aan kortste eind (website Exakwa)

Marion van Loenen

02-12-2013

Reageer

Leusden – De Exakwa/Centraplaza selectie doet het goed tot nog toe. Het tweede wist de volle buit te halen uit de eerste 3 wedstrijden. En het 1e moest alleen de punten bij De Meeuwen laten. Echter het affiche voor deze week was een mooie, Antilopen – Exakwa. De Antilopen selectie heeft de laatste jaren een paar stapjes terug moeten doen maar wil weer omhoog. En de eerste wedstrijden werden dan ook allemaal gewonnen. Maar het feit dat ze persoonlijk vorige week kwamen kijken zei genoeg over hoe zij deze wedstrijd benaderden. Het zou hoe dan ook een spannende wedstrijden worden voor de selectie.

 

In het eerste duel moesten de reserves tegen elkaar starten. Exakwa had het initiatief in dit duel, maar wist met rust niet voldoende afstand te nemen. Antilopen en Exakwa bleven dicht bij elkaar maar uiteindelijk kon Exakwa het in de slotfase niet volhouden. Jammer was dat Exakwa 2 meerdere scorende heren miste, en dat juist dit net het missende puzzelstukje was. Echter, wel een mooi en goed duel waarin men voor elkaar door het vuur ging! Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen. Het eerste wist dat het een lastige avond zou worden. Bas Kikkers was vorige week geblesseerd geraakt in de laatste minuten van het duel, en had nog teveel last om mee te kunnen doen. Bram Bergsma had de gehele week prima op zijn plek getraind, maar werd zaterdag ochtend ziek wakker. Het was dan ook behelpen voor het 1e, en Bram (die verdienstelijk speelde), zou kijken waar het schip zou stranden voor hem.

De ploegen hadden elkaar goed bekeken, wisten waar de speerpunten lagen en waar kansen waren te halen. Antilopen heeft twee enorm goede schutters die op elk moment in de wedstrijd het duel kunnen doen kantelen. En dat was vandaag dan ook de sleutel van het duel. De eerste verdediging van Exakwa en de eerste verdediging van Antilopen deden het deze wedstrijd heel goed. En wisten de beide aanvallen lang van goals af te houden. Het was in de eerste helft om en om scoren. Waarbij elke aanval een goal kon zijn. Exakwa had in het begin het betere van het spel, en wist een kleine voorsprong te nemen. Echter lukte het de aanval van Exakwa een kwartier lang niet tot scoren te komen (vooral door goed verdedigen van Antilopen). Aan de andere kant kwam ook Antilopen niet in haar spel, en wisten pas na die 15 minuten tot scoren te komen. Een fase waarin Exakwa zeker een kans had gehad om verder uit te lopen.

Waar vooraf werd gezegd tegen elkaar dat we in dit duel niets te verliezen hadden, maar alleen wat te winnen viel, was nu duidelijk dat er heel veel te winnen was! We waren niet minder dan antilopen en dat was een mooi teken!

 

Exakwa bleef het voortouw nemen in het begin van de tweede helft. Waarbij de ploeg telkens de minimale voorsprong van 1 nam. Echter kwam in de tweede helft de Antilopen schutter in het moeizaam scorende vak wat meer los. En dat leidde ertoe dat de vakwissels wat sneller op elkaar kwamen. De wedstrijd bleef gelijk op gaan. Waarbij het scoren om en om gebeurde. Exakwa was zeker niet de mindere ploeg maar Antilopen kwam steeds beter in haar spel. Bij 15-15 kwam het goed lopende vak met Kikkers, Brandsma, Kochen en Ronda in de aanval en leek er een goede mogelijkheid te komen om de voorsprong te nemen. Echter viel direct in de eerste aanval van Antilopen de goal al en moesten we weer in de achtervolging. Exakwa kwam weliswaar weer gelijk maar wist dat het moeilijk zou worden. En met nog een paar minuten op de klok zou het erop of eronder worden. De goal van antilopen viel, en Exakwa wist maar niet tot scoren te komen. In de laatste minuut liet Exakwa de schoten meer toe, wat leidde tot de 18-16 van Antilopen. Exakwa wisselde, zette haar spel snel neer en kwam tot 18-17. Een zelfde scenario aan de andere kant. Exakwa liet de dames wat vrijer om zo een schot kans weg te geven. De goed gevulde tribunes wisten dat dit niet het ideale schot was, maar zoals wel vaker, gaan juist die erin (19-17).

Exakwa heeft gestreden, maar moest in de laatste minuten toezien hoe Antilopen het tij kon keren. Jammer dat we in deze wedstrijd niet tot het goede resultaat kwamen. Hopelijk zaterdag tegen Luno meer geluk en hopen dat dan ook alle krachten weer bijeen zijn om met elkaar de punten te halen.

Van de website van Exakwa http://www.exakwa.nl/?menu=Nieuws&submenu=Artikel&artikel=326&ref=home

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×